Izvor: MozzartSport.com, 05.Mar.2021, 16:34

Ponovo oslabljeni Partizan protiv Cibone traži izlaz iz serije poraza u regionu

Filipovski: Najvažnije je da se regenerišemo, odigramo najbolje što možemo i maksimum od onoga što imamo

Do ne tako davno mečevi Partizana i Cibone privlačili su ogromnu pažnju javnosti i van granica bivše Jugoslavije. Dva velikana iz regiona ispisala su pozamašnu istoriju međusobnih epskih duela što u SFRJ, što u ABA ligi, zbog čega su njihovi mečevi dobili etiketu "klasik".

Pred sutrašnji meč u Hali sportova Aleksandar Nikolić (19 časova), situacija >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je ipak sasvim drugačija. Oba tima su odavno ispustila šanse za plej-of regionalnog takmičenja. Zagrepčani ne igraju u Evropi, dok su Beograđani porazom u Trentu značajno suzili sebi prolaz u četvrtfinale Evrokupa. Uz to nalaze se u seriji od pet poraza u regionu.

"Teške dve utakmice i teška dva putovanja su iza nas. Najvažnije je da se za utakmicu protiv Cibone regenerišemo, sakupimo energiju i odigramo najbolje što možemo, da damo sve od sebe i maksimum od onoga što imamo. Nadam se da će to biti dovoljno za pobedu", kaže trener crno-belih Sašo Filipovski.

U prvom međusobnom meču, odigranom u Zagrebu, Partizan je slavio 82:75. Ali sutra će oba tima biti u drugačijim sastavima, pre svega crno-beli u čijim redovima više nisu Kodi Miler Mekintajer, Brajan Angola, Stefan Janković i Nemanja Gordić, a na listi povređenih su Erik Mika, Vil Mozli i kapiten Novica Veličković.

Cibona je u međuvremenu promenila trenera, odnosno angažovala je Vladu Jovanovića i iskusnog centra Darka Planinića.

"Mi ćemo igrati s jednim centrom Jankovićem i jednom četvorkom Tomasom, pa će spoljni igrači morati da pomognu na unutrašnjim pozicijama", poručio je Filipovski.

Bek Partizana Ognjen Jaramaz napominje da je utakmica protiv Cibone prilika za crno-bele da prekinu seriju rezuzltata i da se uprkos svim problemima sa povredama, ekipa psihički i fizički podigne.

"Cibona ima nekolicinu dobrih, mladih igrača koji će želeti da se dokažu protiv nas. Ipak, nadam se i verujem da će pobeda na kraju pripasti nama", istakao je Jaramaz.

JADRANSKA LIGA - 20. KOLO

Subota

13.00: FMP - Igokea

17.00: Borac - cedevita Olimpija

19.00: Partizan - Cibona

21.00: zadar - Budućnost

Nedelja

17.00: Krka - Mega

Ponedeljak

21.00: Split - Crvena zvezda

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.