Poluvreme: Real trojkama uništio Partizan (43:27)

Izvor: Blic, 19.Jan.2011, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poluvreme: Real "trojkama" uništio Partizan (43:27)

Košarkaši Partizana igraju meč prvog kola TOP 16 faze Evrolige u Madridu protiv Reala. Španski predstavnik posle prvog poluvremena vodi sa 43:27 (17:18, 26:9).

Prvu četvrtinu oba tima odigrala su u potpunosti fokusirana na odbranu. Partizan je bio jači pod košem, a i pored blage nervoze primećene kod Džavaija, Veseli se jako dobro snalazio protiv Novice Veličkovića.

Posle tri i po minuta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << igre rezultat je bio mizernih 5:3 za Real, a jedini koš do tada za crno-bele je postigao i to sa osam metara Petar Božić.

Crno-beli su tada napravili mini seriju od 4:0 a uzvratili su Ljulj i Mirotić.

Navijače Partizana sigurno je obradovala igra Džerelsa koji kao da se uklopio u tim, što se videlo po fenomenalnom dodavanju Gistu kada je Amerikanac na kraju i zakucao.

Do kraja je bilo neizvesno a onda je Partizan imao poslednji napad koji je zakucavanjem završio Džavai za 18:17.

Koliko je Partizan dobro počeo, toliko nije ništa mogao protiv furioznog Reala u drugoj četvrtini. Trener Madriđana Etore Mesina postavio je drugačiju igru koja je Realu donela dve velike serije od po 8:0. Dok Partizan minutima nije postizao koš, Madriđani su imali i "plus 16" uz pet "trojki".

Domaćini su odlično izvodili i slobodna bacanja (16/16), a Partizan je imao 2/6, pa se i tu može videti koliki je bio pad u njihovoj igri.

Teško je reći ko je krivac ovako loše odigrane četvrtine, ali ako crno-beli budu poraženi, onda će druga deonica utakmice sigurno presudno uticati na rezultat.

U timu Partizana najefikasniji su do sada Gist i Veseli sa po pet poena, dok su u redovima Reala najraspoloženiji Taker sa 12 i Ljulj sa 10 koševa.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.