Polufinale Kupa Radivoja Koraća

Izvor: Megafon.co, 17.Feb.2019, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polufinale Kupa Radivoja Koraća

Treću godinu zaredom na Kupu Radivoja Koraća u finalu su “večiti rivali” – Partizan i Crvena zvezda.
U polufinalnoj utakmici između Partizana – FMP-a, krajnji rezultat bio je 83:71.
“Izgubili smo utakmicu. Borili smo se i dali neki svoj maksimum. To ovaj put nije bilo dovoljno za pobedu. Protiv ovakvog pobednika moraš da budeš fokusiran >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << svih 40 minuta da bi pobedio. A mi smo napravili neke greške u nekim momentima. Čestitao bih mojim igračima na dobroj borbi. I ekipi Partizana na zasluženoj pobedi”, rekao je posle utakmice Stefan Pot.
Vladimir Jovanović, trener FMP-a čestitao je protivniku na pobedi, ali i svom timu na uloženoj energiji. “Mislim da je ovo, u ovom trenutku naš maksimum. Znali smo i pre utakmice da je ekipa Partizana, iz više razloga, apsolutni favorit na ovom meču. Imali smo želju da uđemo u neizvesnu završnicu i da utakmicu učinimo dramatičnom. Nije nam pošlo za rukom ovog puta.”
Andrea Trinkijeri čestitao je ekipi FMP.  “Tvrda utakmica, teška utakmica. Puno kontakta. Oni igraju dobru košarku, pametnu košarku. Mi smo igrali dobru odbranu. Naša mana je neki put – posle izuzetno dobre odbrane nemamo strpljenja, trošimo neke lopte, žurimo. Ali šta ćeš. Na tome ćemo raditi. Ali bolje da imamo dobru odbranu i da nešto kvariš u napadu, nego da nemaš ni dobru odbranu.”
Kapiten Partizana Novica Veličković rekao je da su očekivali tešku utakmicu protiv ekipe FMP kao i svaki put i čestitao im na fer igri. A za finale se pripremaju: “Ko god da je, mi ćemo se sigurno spremiti za to. Kažem, mi gledamo na naš posao, tako da imamo 24 sata da se spremimo za utakmicu.”
Drugi finalista odlučen je u utakmici između Crvene zvezde i Mega Bemaksa, rezultatom 92:73.
Trener Mege Dejan Milojević čestitao je Zvezdi na zasluženoj pobedi. “Mi smo bili konkurentni 30 minuta, međutim, poslednju četvrtinu smo odigrali izuzetno loše. Postoje neki objektivni razlozi. Imali smo izuzetno kratku rotaciju.”
Košarkaš Crvene zvezde Dejan Davidovac rekao je da je pobeda nad Megom došla posle teške utakmice protiv sjajne, mlade i talentovane ekipe željne dokazivanja. “Sutra nas očekuje teška utakmica, svi znamo, to je derbi, posebna utakmica protiv Partizana. Tako da, bitno je da smo  dobili utakmicu, ušli u finale i idemo da se spremamo za sutrašnju utakmicu.”
Zvezdin trener Milan Tomić čestitao je svojim igračima ulazak u finale protiv Partizana. I dodao da Partizan ima prednost jer je polufinalnu utakmicu završio ranije. “Sigurno će to biti potpuno drugačija utakmica od ove dve što smo igrali – četvrtfinale i polufinala. Mislim da će biti mnogo lakše igrati protiv favorita. Jer Partizan kako je odigrao ovaj turnir, sigurno da je favorit u ovom trenutku. Ali mi ćemo dati sve od sebe da vratimo Kup. Da Zvezda uzme taj Kup i da opet bude kod nas, jer Partizan je prošle godine to uradio.”
U nastavku pogledajte fotografije Marka Micića sa obe polufinalne utakmice.
 

Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Megafon.co...






Povezane vesti

Partizan odbranio Kup! Lendejl na 0,2 za pobedu!

Izvor: Mondo, 17.Feb.2019

Crno-beli opet osvojili "Žućkovu levicu" u jednom od najdramatičnijih finala tog takmičenja!..Drama u Nišu i slavlje Partizana!..Ekipa Andree Trinkijerija zadržala je trofej Kupa Radivoja Koraća u vitrini u Humskoj, košem odluke u poslednjoj sekundi dramatičnog finala!..Tačnije, na 0,2 sekunde...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.