Izvor: MozzartSport.com, 02.Maj.2021, 12:25

Poledica kaže da su propisi FIFA na strani Asana: Može i izjavom da raskine ugovor

Predednik Sindikata „Nezavinost“ o odlasku Japanca iz Partizana

Otišao je Takuma Asano iz Partizana i ostavio veliku nedoumicu: da li je s pravne strane postupio ispravno ili je napravio grešku koja bi mogla da mu ugrozi karijeru?

Stavarnost svako tumači na svoj način. Japanac se poziva na neisplaćene zarade i uverava da je pokušao da dopre do ljudi iz kluba, ali da mu oni nisu odgovarali na pozive, pa je zato, iznerviran, rešio da digne sidro. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << S druge strane, crno-beli spremaju tužbu, sigurni da je pravo na njihovoj strani i da fudbaler nije mogao tek tako da ode zbog, kako smatraju, duga od „samo 35.000 evra“.

Dok su Asano i Partizan zauzeli početne pozicije u partiji šaha koja će, sva je prilika, dugo trajati, pojašnjenje poteza Japanca ponudio je Mirko Poledica, predsednik i osnivač Sindikata „Nezavisnost“, kome su ovakvi slučajevi bliski.

Poledica je citirao jedan od članova FIFA pravilnika, koji štiti igrača.

Ako klub duguje igraču dve plate i na pismeni poziv igrača ne plati u roku od 15 dana, igrač može jednostranom izjavom raskinuti ugovor“, napisao je Poledica na Tviteru.

Uz pojašnjenje zasnovano na iskustvu:

„U praksi, može se raskinuti i bez poziva na plaćanje ako se radi o težoj povredi ugovora“.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.