Pokrenuta istraga protiv streljane u kojoj su vežbali dečak ubica i njegov otac

Izvor: B92, 23.Maj.2023, 10:50

Pokrenuta istraga protiv streljane u kojoj su vežbali dečak ubica i njegov otac

Više javno tužilaštvo u Beogradu istražuje i odgovornost streljane u kojoj su vežbali gađanje V. K. (48) i njegov 13-godišnji sin.

VJT u Beogradu potvrdilo je da je formiralo poseban predmet u cilju utvrđivanja svih okolnosti u vezi sa radom i postupanjem Streljačkog kluba “Partizan” i dalo nalog policiji da prikupi potrebna obaveštenja.

Kako saznajemo, utvrđuje se da li su nekim internim aktom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << propisani uslovi korišćenja usluga ovog streljačkog kluba, da li je dozvoljen ili zabranjen pristup maloletnim licima i deci i drugo.

Zatraženo je i da se utvrdi da li je V. K. jedan od korisnika Streljačkog kluba “Partizan”, da li su on i njegov sin obučeni za rukovanje vatrenim oružjem, da li je V. K. donosio svoje vatreno oružje za gađanje i koje, kao i da li je to oružje koristio i njegov sin u streljani.

Potrebno je da se utvrdi i koliko su puta V. K. i njegov sin koristili usluge streljane, da li je pomenuti dečak dolazio sam ili u pratnji roditelja, da li su se oni bavili streljačkim sportom, te da li su imali obavezu dostavljanja lekarskog uverenja za korišćenje usluga streljane rekreativno ili u vidu sporta.

Takođe, potrebno je da se utvrdi da li je Streljački klub “Partizan” deo Streljačkog saveza Srbije i ukoliko jeste, onda da se predstavnik Saveza izjasni o svim okolnostima koje su mu poznate u vezi sa radom ovog streljačkog kluba tako i o radu streljačkih klubova na teritoriji Republike Srbije.

Savez treba da se izjasni i da li poseduje akte kojima se klubovima i članovima Saveza utvrđuju posebne obaveze i ograničenja u postupanju u okviru rada i pružanja usluga. Zatraženo je, pored ostalog, da se utvrdi za koju vrstu, marku, model, kalibar i fabrički broj vatrenog oružja je V. K. dato odobrenje nadležnog organa, po kom utvrđenom opravdanom razlogu iz člana 11 stav 1 tačka 8 Zakona o oružju i municiji mu je dato odobrenje.

Proverava se i koja je zdravstvena ustanova izdala V. K. uverenje o zdravstvenoj sposobnosti za nabavljanje i držanje oružja, da li postoji obaveza za obnavljanjem tog odobrenja, kao i na koji je način nadležni organ cenio ispunjenost svih uslova predviđenih Zakonom o oružju i municiji kada je doneo odobrenje za nabavljanje i držanje vatrenog oružja.

Podsećamo, K. K. (13) ubio je tokom masakra u OŠ Vladislav Ribnikar na Vračaru 10 osoba, od toga devetoro dece i radnika obezbeđenja te ustanove.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Streljana u koju je išao K. K pod istragom: Utvrđuje se sve o mestu gde su vežbali dečak ubica i njegov otac!

Izvor: 24sedam.rs, 23.Maj.2023

Formiran poseban predmet u cilju utvrđivanja svih okolnosti u vezi sa radom i postupanjem Streljačkog kluba “Partizan”

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.