Pobedili, a nikog nisu oduševili: NM1 i NM2 srušili Čačak za dva minuta! Partizan na petom mestu čeka derbi (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 11.Sep.2016, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobedili, a nikog nisu oduševili: NM1 i NM2 srušili Čačak za dva minuta! Partizan na petom mestu čeka derbi (VIDEO)

Crno-beli golovima u finišu prvog poluvremena naplatili činjenicu da su od 18. minuta imali igrača više

Muka, muka, muka, muka... I onda, kad je možda i bilo najpotrebnije, u osvit 152. večitog derbija, lagana pobeda. Partizan spreman čeka okršaj sa večitim rivalom, jer je pred dolazak Crvene zvezde u Humsku 1 savladao Borac i nagovestio da ima šta da traži u okršaju sa šampionom, ali ako >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << crno-beli budu iskreni prema sebi priznaće da su u Čačku dobro prošli rezultatski. Ne i igrački.

Na kraju je bilo 2:0 za favorita, koji je brzopotezno, kao pucketanjem prstiju, rešio dileme i u finišu prvog poluvremena utabao sebi put ka 13. pobedi nad Zebrama u poslednjih 15 gostovanja kraj Zapadne Morave. Učinio je to „NM tandem“. Novajlija Nemanja Miletić je prvencem u dresu osvajača kupa postavio temelje trijumfa, koji je samo dva minuta kasnije zacementirao njegov imenjak iz ofanzivnog dela ekipe Mihajlović.

Dovoljno za skok sa devetog na peto mesto na tabeli Superlige i mirnu pripremu derbija sa Crvenom zvezdom, naredne subote u Humskoj 1.



Duel u Čačku, rezultatski, jeste rešen pred odlazak na odmor, međutim, ovakav ishod mogao se naslutiti znatno ranije. Još u 18. minutu, kad je Mario Maslać, zbog dva neoprezna starta, zaradio isključenje i svojim kolegama otežao put ka projektovanom iznenađenju, a gostima omogućio da lakše i mirnije grade akcije koje su, kad-tad morale da se završe loptama u mreži Branimira Aleksića.

U takvim okolnostima jedina dilema je bila kad će golovi pasti. Otklonio ih je Miletić, tako što se poklonio na drugog stativi posle centaršuta sve boljeg Saše Marjanovića i „preglavljivanja“ Marka Jevtovića (menjao Evertona Luiza na mestu zadnjeg veznog, u svojoj tek prvoj utakmici ove sezone), da bi veliku grešku Marka Zoćevića već u narednom napadu kaznio Nemanja Mihajlović i drugim svojim golom u sezoni praktično rešio pitanje pobednika.

Kad je u 58. minutu Branimir Aleksić odbranio udarac glavom Uroša Đurđevića (igrao prvi put u paru sa Valerijem Božinovim), Partizan je svesno oborio ritam utakmice, čekao da prođe vreme, nije stvarao Bog zna kakve šanse, ali je ubedljivo držao rivala daleko od golmana Filipa Kljajića, čuvajući snagu za predstojeći večiti derbi.

Borac, pak, nije mogao bolje. Ako je Ljubiša Dmitrović imao plan da što otresitijom igrom odoli Parnom valjku, sve se promenilo posle isključenja kapitena Marija Maslaća. Ruku na srce, iskusni Vladimir Boganović je zapretio iz slobodnog udarca neposredno pred pauzu, ali je njegov odmeren šut ukrotio Filip Kljajić, osujetivši jednu od retkih prilika domaćina.

Marka Nikolića bi trebalo da zabrine što ih ne suprotnoj strani nije bilo još više...

---------------------------------------

OSMO KOLO SUPERLIGE SRBIJE

BORAC - PARTIZAN 0:2 (0:2)

/Miletić 38, Mihajlović 40/


Čačak

Stadion kraj Morave

Gledalaca: 6.000

Sudija: Majo Vujović (Novi Sad)

Žuti kartoni: Malsać (Borac), Milenković (Partizan)

Crveni karton: Mario Maslać (Borac) u 18. minutu

BORAC: Aleksić, Tanasin, Maslać, Drašković, Obradović - Bogdanović, Delić (od 61. Marčić) - Stanković (od 24. Krstić), Zoćević (od 86. Blade), Sajčić - Tijago Galvao. Trener: Ljubiša Dmitrović.

PARTIZAN: Kljajić - Vulićević, Milenković, Balažic, Miletić - Jevtović - Mihajlović (od 63. Janković), Marjanović (od 65. Saša Ilić), Leonardo - Đurđević, Božinov (od 85. Vlahović). Trener: Marko Nikolić.

SUPERLIGA - 8. KOLO

Petak:

Rad - Vojvodina 0:0

Subota:

Spartak Ždrepčeva krv - Javor Matis 1:1 (0:1)

/Radovanović 89 - Stojaković 44/

Napredak - Čukarički 2:1

/Urošević 13, Gobeljić 41 - Fofana 58/

Voždovac - Radnički 1:4 (0:1)

/Lukić 88 - Pavkov 33, 54, Mrkić 69, Arsić 90/

Crvena zvezda - Bačka 2:0 (2:0)

/Luković 12pen, Orlandić 35/

Metalac - Novi Pazar 0:0

Mladost Lučani - Radnik 2:0 (1:0)

/Bojović 17pen, Odita 52/

Nedelja:

Borac - Partizan 0:2 (0:2)

/Miletić 38, Mihajlović 40/

(FOTO: Star sport, FK Partizan)
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.