Pobede Radničkog i Partizana

Izvor: B92, 04.Mar.2010, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobede Radničkog i Partizana

Odbojkaši Radničkog Kredi banke i Partizana zabeležili su pobede u mečevima pretposlednjeg, petog kola Mini lige za prvaka.

U derbiju kola Radnički je u Kragujevcu savladao Crvenu zvezdu sa 3:2 (27:29, 25:22, 21:25, 25:12, 17:15), dok je Partizan sa maksimalnih 3:0 (25:18, 25:23, 25:19) pobedio osvajača Kupa novosadsku Vojvodinu u Beogradu.

Kragujevčani su ovim trijumfom sa liderske pozicije kolo pre kraja Mini lige za prvaka skinuli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << upravo crveno-bele, ali će odluka o tome ko će sa prvog mesta u plej-of pasti u poslednjem kolu. Kragujevčani će ići u goste NIS Vojvodini, a Crvena zvezda će igrati protiv Partizana u „Šumicama".

Najviše uzbuđenja na duelu u Kragujevcu viđeno je u petom setu. Imao je Radnički ogromnu prednost od čak 13:9, ali kad je na servis stao Milan Rašić stvari su se za tili čas izmenile. Zvezda je čak prestigla rivala, imala i dve meč lopte, pa i kontru za pobedu, ali je Jakovljević ispucao loptu u aut. Kragujevčanima je meč loptu as poenom doneo Maksimović, a na isti način je derbi duel petog kola i završen (posle još jedne greške Jakovljevića, ovog puta u prijemu).

Inače, Beograđani su u završnici prvog seta nadoknadili veliku prednost Radničkog od 21:16, i u uzbudljivom finišu uspeli su da dobiju ovaj set na razliku – 29:27. Kragujevčani su ipak imali snage da uzvrate, ali su posle izgubljenog trećeg seta ponovo morali da spašavaju živu glavu. Ipak, ekipa Slobodana Kovača je bila furiozna u četvrtom periodu, kad je rival ostao na samo 12 osvojenih poena. U već opisanom taj-breku Radnički je i drugi put ove sezone slavio u „Jezeru" protiv Crvene zvezde sa 3:2.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.