Pobeda košarkaša Partizana u Baru (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Dec.2021, 20:25

Pobeda košarkaša Partizana u Baru (VIDEO)

Košarkaši Partizana savladali su kao gosti ekipu Mornara 66:64, u utakmici 12. kola regionalnog takmičenja i privremeno se vratili na prvo mesto na tabeli. Crno-beli već u prvom poluvremenu stekli veliku prednost, koju su teškom mukom i u neizvesnoj završnici zadržali do kraja susreta.

Posle poraza od Cedevita Olimpije u prošlom kolu, utakmica u Baru bila je izuzetno bitna za ekipu Željka Obradovića, koja je uz mnogo muke došla do 10. trijumfa u sezoni.

Obradović: >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Dva različita poluvremena

Trener Partizana Žejko Obradović nije bio zadovoljan načinom na koji su njegovi igrači odigrali drugo poluvreme.

Uprkos tome, ističe da je važna pobeda.

"Očigledno je da smo gledali dva različita poluvremena. Mi smo bili odlični u prvom, a slika se promenila u drugom. Zahvaljujući pre svega tome što se ekipa Mornara nikada ne predaje, ali i zbog apsolutne dekoncentracije našeg tima. Važna pobeda za nas, okrećemo se ka Lokomotivi i nadamo se da će Panter i Trifunović biti sa nama na tom meču",rekao je Obradović.

Zahvalio se i na toploj dobrodošlici u Baru, gde mu je pred start meča uručen poklon.

"Pre svega da se zahvalim publici, a nemam reči kako bih se zahvalio braći Pavićević na gostoprimstvu. Pred meč sam im pohvalio na svemu što rade i želim im da tako nastave. Oni su digli košarku u Baru na ovaj nivo i napralivi stalnog učesnika ABA lige", zaključio je Obradović.

Crno-beli su već u prvoj četvrtini, serijom 12:0, došli do dvocifrene prednosti, a u prvih 10 minuta ubacili su čak 27 poena.

Mornar je pokušao da se vrati u igru, ali je Partizan odbio napad Barana i zahvaljujući lakim poenima ispod koša došao do prednosti od 43:29 na poluvremenu.

Najbolju partiju u crno-belom dresu pružio je Balša Koprivica koji je u prvom poluvremenu ubacio 14 poena, a pratili su ga Alen Smailagić i Zek Ledej sa po 7.

Ipak, situacija na terenu drastično se promenila u nastavku meča.

Crno-beli su u trećem periodu odigrali jednu od najslabijih četvrtina ove sezone, naročito ofanzivno i postigavši samo šest poena.

Istina, nisu ni Barani bili mnogo raspoloženiji, osim razigranog Gordića, pa se treća deonica završila vođstvom beogradskog tima 49:41.

Mučenje Partizana nastavljeno je i u poslednjih 10 minuta. Mornar je konstantno pritiskao, uz to goste nije išao šut za tri poena, pa su Barani u nekoliko navrata prilazili na pet poena minusa.

Posle četiri vezana poena Gordića, Mornar na 100 sekundi do kraja prilazi na minus četiri, ali Smailagić pogađa izuzetno važnu trojku za crno-bele.

Međutim, ni tu nije bio kraj mukama crno-belih. Prvo je Jeremić došao do lakih poena, a onda u kontri zakucao Vil Mozli. Posle tajm-auta Željka Obradovića, Ledej je precizan sa linije za slobodna bacanja.

Posle penala Mićovića i Avramovića, trojku pogađa Šehović, za konačnih 66:64 za Partizan.

Smailagića je bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 18 poena, Koprivica je dodao 14, a Ledej 11. U ekipi Mornara Gordić se zaustavio na 18, 10 je ubacio Tejlor Smit.

Partizan je se tako vratio na prvo mesto na tabeli sa skorom 10-2, koliko ima i FMP, Zvezda ima 10-1 i utakmicu manje, u nedelju protiv Borca.

ABA liga, 12. kolo:

Utorak:

FMP - Split 93:77

Petak:

Igokea - Cibona 82:72

Subota:

Mornar - Partizan 64:66

Cedevita Olimpija - Studentski centar

Budućnost - Krka

Nedelja:

Mega - Zadar

Crvena zvezda - Borac

Tabela:

1. Partizan 10-2

2. FMP 10-2

3. Crvena zvezda 10-1

4. Budućnost 8-3

5. Igokea 6-6

6. Cedevita Olimpija 6-5

7. Cibona 5-7

8. Mega 5-6

9. Studentski centar 5-6

10. Mornar 4-8

11. Borac 4-7

12. Split 2-10

13. Krka 3-8

14. Zadar 2-9

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Budućnost na +46 protiv Krke

Izvor: B92, 18.Dec.2021

Košarkaši Budućnosti savladali su ubedljivo Krku rezultatom 110:64 u meču 12. kola ABA lige...Podgoričani su naneli težak poraz slovenačkoj ekipi, koja ostaje pretposlednja na tabeli sa skorom 3-8...Džikićevi izabranici su stigli do devetog trijumfa u sezoni i imaju pobedu manje od Partizana,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.