Pobeda Partizana protiv Jagodine

Izvor: B92, 29.Okt.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda Partizana protiv Jagodine

Fudbaleri Partizana pobedili su ekipu Jagodine sa 2:0 (1:0), u poslednjoj utakmici desetog kola Jelen superlige.

Prednost Partizanu doneo je Lamin Dijara u 12. minutu na asistenciju Đorđa Lazića. Očekivanu pobedu srpskog šampiona potvrdio je Almami Moreira sjajnim golom u 67. minutu utakmice. Partizan se tako učvrstio na prvom mestu na tabeli sa 25 bodova, sedam više od drugoplasirane Vojvodine, a 11 više >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od Crvene zvezde.

Igrači Partizana su ne baš agresivnom igrom lako izlazili na kraj sa najslabijom odbranom u ligi, koja je na deset utakmica primila 15 golova.

"Crno-beli" su napali gol Jagodine od prvog minuta, a već u 6. minutu Dijara je sjajno gađao glavom, ali je pogodio samo stativu.

Međutim, već u 12. minutu Knežević je sa oko 25 metara sjajno pronašao Lazića u šesnaestercu gostiju, ovaj je loptu spustio do Dijare koji je pogodio mrežu, iako je golman Pustinjaković zakačio loptu.

U nastavku meča „crno-beli" su nastavili da napadaju ali nije bilo značajnijih prilika do 67. minuta, kada je Moreira sjajno prevario jednog protivničkog igrača, a onda sa 18 metara volejom postigao drugi gol za Partizan.

Nakon toga Jagodinci nisu uspevali da povežu igru, što je Partizan koristio stvarajući prilike.

Najpre je nakon kontre u 75. minutu Bogunović bio sebičan, iako je imao dva slobodna igrača sm je pokušao da postigne pogodak ali nije uspeo da lobuje golmana gostiju.

Samo dva minuta kasnije Stevanović je bio u šansi, pogodio je suprotnu stativu Pustinjakovićevog gola, a lopta se odbila golmanu u ruke.

Nakon dve loše utakmice, remija sa Javorom (2:2) i porazom od Čukaričkog (1:0) Partizan je došao do tri vrlo bitna boda s obzirom da je Vojvodina izgubila od Rada (1:0), a Crvena zvezda od Borca 1:0.

Trener Slaviša Jokanovića rekao je posle meča da je zadovoljan igrom Partizana i posebno pohvalio timski duh.

"Pokazalo se da kad igramo kao tim vrlo teško bilo koja ekipa može da nam odoli. Svih 90 minuta smo bili na visini zadatka, ambiciozni, motivisani i koncetrisani, a rezultat je samo posledica svega toga".

Trener Partizana je, takođe, objavio da je Đorđe Lazić, koji se u 13. minutu duela sa Jagodinom povredio i ubrzo morao da napusti teren, primio jači udarac u potkolenicu, ali da u pitanju nije ozbiljna povreda.

Trener Jagodine Milojko Gošić kratko je ocenio da je pobedio bolji tim.

"Celim tokom utakmice videlo se da je Partizan bolji tim, tako da ne mogu ništa da zamerim svojim igračima. Probali smo preko kontranapada i prekida, ali nije išlo", rekao je Gošić.

"Mi se još čeličimo u Super ligi, a ritam igranja utakmica za vikend i u sredu je veliki problem i za jače ekipe od Jagodine", dodao je Gošić.

Partizan - Jagodina 2:0 (1:0)

Stadion Partizana, gledalaca 2.500

Strelci: Dijara u 12. i Moreira u 67.minutu. Žuti kartoni: Knežević (Partizan); Artur, Blagojević, Žunić, Nikolić, Spasojević i Mijailović (Jagodina).

Partizan: Božović -Stevanović, Jovanović, Knežević, Obradović - Fejsa, Moreira, Lazić (Ljajić), Tošić (Bogunović) – Paunović (Petrović), Dijara.

Jagodina: Pustinjaković – Blagojević, Mihailović, Žunić, Artur – Nikolić, Milenković (Živković), Lukić, Ristanović (Mijailović) – Pavlović (Asamoa) i Spasojević.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.