Pionir je nešto posebno  Partizan pokazao mišiće

Izvor: B92, 23.Okt.2019, 09:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pionir je nešto posebno " Partizan pokazao mišiće

Strast na tribinama, strast na parketu – Partizan i Pionir su opet davali "časove ljubavi".

Kao za vreme ere Duška Vujoševića, crno-beli su u grotlu dvorane u Čarlija Čaplina 39 srušili favorizovanog protivnika.

Lokomotiva Kubanj možda nema zvučno ime kao neki drugi košarkaški giganti, ali u pitanju je jedan od favorita za osvajanje Evrokupa, učesnik F4 Evrolige 2016, osvajač EK 2013.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Međutim, tim prebogat kvalitetnim pojedincima – Sem Deker, Vil Kamings, Vitali Fridzon, Mantas Kalnietis, Alan Vilijams, Dmitri Kulagin, Džoni O'Brajant nije mogao da parira crno-beloj strasti.

Moćna odbrana Andree Trinkijerija je postavila temelje za odličan ritam Partizana i +12 u prvom poluvremenu, a kada je u nastavku stigao očekivan pad usled jakog ritma, na scenu je stupio Pionir.

Iako sa nekoliko podeljenih frakcija, navijači su ipak "kao jedan" prodrmali ekipu, a koliku su energiju poslali sa tribina najbolje pokazuje reakcija stranaca u timu Partizana.

"Najamnici" su vrlo često ravnodušni na huk sa tribine, fokusirani su na svoj ritam, ali Partizan opet u svojim redovima ima momke koji atmosfera motiviše više od bankovnog računa.

Kao nekad što su bili Lorens Roberts, Jan Veseli, Žofre Lovernj, tako sada Markus Pejdž, Rašon Tomas i Vil Mozli "grizu" kada osete "ljubav sa tribine".

To je i prelomilo meč u Pioniru, jer u trenutku kada je Lokomotiva preuzela kontrolu i preokrenula na 56:50, kada su mnogi pomislili da je gotovo, Amerikanci su odigrali "domaćinski".

Zakucavanja Tomasa i Mozlija su pokrenula lavinu, donose Partizanu 66:61 sredinom poslednjeg perioda, a onda Pejdž dodavanjem iza leđa servira novo "kucanje" za Tomasa kojim je Lokomotiva konačno nokautirana.

Strastveno proslavljanje koševa, pokazivanje mišića rivalu, najbolje pokazuje da Partizan nema obične Amerikance u svom sastavu, već momke koji će "ginuti" za crno-beli dres.

"Leteli" su po terenu, krali lopte, "lupali" rampe, dominirali u skoku, asistirali, zakucavali i na kraju pevali "K'o oka dva"...

Partizan je u četvrtak iz Pionira u velikom stilu poslao jasnu poruku da se definitivno vratio na glavnu scenu i da će opet igrati veliku ulogu u Evropi.

Trenutno je jedini neporažen u Grupi B, jedini koji je dobio oba meča u gostima, dok su ostali timovi pobeđivali samo kao domaćini.

Sledeći meč Partizan igra 30. oktobra, kada gostuje Limožu, a narednu utakmicu u Beogradu će odigrati 5. novembra protiv Venecije, ali u "Areni".

Igrači Partizana su posle Lokomotive bez razmišljanja poručivali da im je prijatnije u Pioniru, evo prilike za "grobare" da im pokažu i da u Areni mogu da se osećaju kao kod kuće.



A. Kovačević

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.