Izvor: RTS, 30.Avg.2022, 16:40

Petrić: Počinje teška serija, tražim samo maksimum

Trener fudbalera Partizana Gordan Petrić uoči 168. večitog derbija istakao je da njegov tim zna specifičnost tog duela i da će pružiti svoj maksimum. Partizan će u sredu biti domaćin Crvenoz zvezdi u 168. večitom derbiju.
Trener Partizana Gordan Petrić je konferenciju za medije počeo konstatacijom da je pred igračima teška serija utakmica koju će otvoriti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sutrašnjim derbi mečom.

"Očekuje nas jedna od teških utakmica u nizu, igraćemo četvrtkom u Evropi, moramo da odgovorimo na neke zadatke, to je u nizu teških utakmica, Zvezda i Evropa. Igrači su svesni šta ih očekuje, da moraju da su koncentrisani, da će se odmoriti i pružiti maksimum. Oni što je bitno je da su počeli polako da se opuštaju, da se vidi napredak. Sutra samo očekujem da budu maksimalni profesionalci i da budu maksimalno koncentrisani.", rekao je trener Petrić.
I trener crno-belih je istakao specifičnost derbi mečeva ali i da su svi u timu maksimalno koncentrisani na predstojeći meč.
"Derbiji su specifični, nekad ekipa koja je u slabijoj formi pruži više i derbi ode u drugom pravcu. Ne opterećujem se situacijom u Zvezdi, nego samo brinem o svojoj ekipi.", izjavio je Petrić na konferenciji za medije.
Trener Partizana prokomentarisao je izjavu kolege iz Zvezde Miloša Milojevića da poznaje njegovu filozofiju.
"Ne znam, nismo igrali "padel" zajedno", našalio se Petrić i dodao da su zajedno bili na polaganju za trenersku licencu i da ta izjava verovatno dolazi kao posledica tog druženja.
"Bilo bi jako dobro da pobedimo sutra, da se primaknemo Zvezdi na tabeli, za atmosferu, za dodatnu sigurnost i da trijumf posvetimo našoj legedni Milutinu Šoškiću", istakao je Petrić.
Kapiten Partizana Slobodan Urošević istakao je da "traka nosi dodatnu odgovornost, ali da će njegov pristup biti isti".
"Svi znamo šta je derbi i šta može da donese. Na nama je da se skoncentrišemo na teren i ostvarimo pozitivan rezultat", rekao je Urošević.
Duel Partizana i Crvene zvezde, u okviru devetog kola Superlige, igra se sutra od 20 sati na stadionu u Humskoj.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Zvezda - Partizan

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.