Peta pobeda Radničkog – pao i Partizan

Izvor: KGsport.info, 12.Sep.2013, 01:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peta pobeda Radničkog – pao i Partizan

Košarkaši Radničkog iz Kragujevca odigrali prijateljski meč pred praznim tribinama u beogradskom Pioniru protiv domaćeg Partizana i zabeležili petu pobedu u pripremnim mečevima 75:80 (18:24, 17:13, 19:15, 21:28). 
Radnički je krenuo veoma dobro predvođen iskusnim Marinovićem i u prvom poluvremenu bio bolji od Partizana.
Odlaskom Bunića i oslabljen neigranjem povređenih i reprezentativaca, ali i sa Jaru-om u startnih pet po prvi put, Kragujevčani su odlično igrali prvih dvadeset minuta.
Treba reći i da je Partizan oslabljen neigranjem velikog broja igrača, dosta je igrača „na probi“ i dosta mladih momaka.
Treća deonica, kako to obično biva u Pioniru, pa čak i protiv velikih evropskih ekipa pripala je Partizanu, koji je u jednom momentu treće deonice imao i dvocifrenu prednost. Međutim, gosti su iskusno stabilizovali igru i krajem treće deonice potpuno se vratili rezultatski u meč.
Zavšnih deset minuta bolje otvara Radnički, uspešnijom početnom realizacijom (6:2) ponovo dolazi u vođstvo – 56:58. Onda je usledio obračun dalekometnom paljbom iz kojeg veću korist imaju Šumadinci. Najpre uvećavaju preimućstvo na 60:63, a potom i 65:70. Do kraja utakmice, sačuvali su rezultatsku distancu i pobedili 75:80.
Najefikasniji igrač Radničkog bio je Marinović sa 26 poena, a odmah za njim je bio Dimić sa 23. Poene su imali i:Lešić - 12, Balmazović i Jaru - po sedam, Jović - četiri, Mlađan - jedan poen.
U četvrtak popodne Šumadinci putuju za Laktaše gde će u petak i subotu biti učesnici turnira čiji je domaćin Igokea. U petak od 18 časova Radnički će se najpre nadmetati sa slovenačkom Krkom, a od 20 časova i 30 minuta počinje susret Igokee i hrvatskog Šibenika. Sutradan će se poražene ekipe boriti za treće mesto od 16 časova i 30 minuta, dok će pobednici rešiti pitanje osvajača trofeja u finalu od 19 časova.
PARTIZAN-RADNIČKI 75:80 (18:24, 17:13, 19:15, 21:28)
BEOGRAD
Hala Pionir
Sudije: Vorkapić, Vesković, Nikolić
PARTIZAN: Milisavljević 4, Aranitović, Mićović, Bezbradica 11, Vesterman 4, Pot, Zlovarić, Milosavljević 17, Malešević 5, Marelja 5, Šalić 16, Andrić
RADNIČKI: Stevanović, Marinović 26, Lešić 12, Cvetanović, Jović 4, Jevtović, Janković, Mlađan 1, Jaru 7, Dimić 23, Balmazović 7
Izvor: KKRadnički
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Povezane vesti

Rukometaši Zvezde dobili uslovnu licencu

Izvor: Dzungla.org, 12.Sep.2013

RUKOMETAŠI Crvene zvezde moći će da zaigraju u prvom kolu novog domaćeg šampionata, pošto su dobili uslovnu licencu.Timu Nenada Peruničića dat je rok do kraja oktobra da isplate preostali deo dugovanja.Dvorana “Šumice” zauzeta je tokom vikenda i to je jedini razlog što crveno-beli...

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.