Pešić: Teško da Real može da dobije tri utakmice, a Partizan da tri izgubi

Izvor: B92, 24.Apr.2023, 09:21

Pešić: Teško da Real može da dobije tri utakmice, a Partizan da tri izgubi

Selektor Srbije Svetislav Pešić prokomentarisao je šanse Partizana protiv Real Madrida u plej-ofu Evrolige.

Partizan gostuje Realu u prva dva meča plej-ofa, u utorak i četvrtak, a potom je domaćin trećeg narednog utorka.

"Real je uvek favorit, ne samo u predstojećem duelu, zahvaljujući bogatoj prošlosti, ali, onda dolazimo do sledećeg – već tri godine više nije što je nekad bio. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Iz mnogo razloga, od raznih promena, povreda, nisu mogli da organizuju potencijal velikog broja igrača na koje računaju, pa da sve pretoče u rezultat koji se očekuje od takvog kluba. Ništa se nije promenilo ni u tekućoj sezoni, pa Partizan ako i nema veće šanse od njih, biće bar ravnopravan u seriji", rekao je Pešić za Sportklub.

Selektor Srbije je ukazao na ključni faktor Realovih oscilacija u rezultatima ove sezone i šta je Partizanova prednost.



"Madridski tim je star, mnogi prvotimci nisu fizički spremni ili su povređeni, pa su zato igrali 'gore-dole'. Da su u top formi, imali bi veće šanse protiv crno-belih, koji su baš kako bi trebalo da se 'izgleda' uoči ovakvih utakmica. Za razliku od Reala, Partizan je svež, razigran, a što je najvažnije, pa tamo se zna, što bi mi rekli, ko kosi, a ko vodu nosi. Možda nemaju prednost u odnosu na čuvenog rivala, ali mogu da budu egal u sledećim okršajima"
.

Ukoliko bude potrebe, Partizan će ugostiti Real i u četvrtoj utakmici, dok bi se potencijalna "majstorica" igrala u Madridu.



"U tom dvoboju, iz ove perspektive, teško da Real Madrid može da dobije tri utakmice, kao što je teško da Partizan izgubi isto toliko mečeva. Kod ovog četvrtfinalnog para, ni ta prednost domaćeg terena, na strani španskog kluba, neće biti odlučujuća. Jer, pravi domaći parket imaju crno-beli u krcatoj Areni. A jedan meč moraju da dobiju i na strani, u Madridu, pošto su takva pravila igre"
, zaključio je Pešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SVETISLAV PEŠIĆ O UTAKMICI REALA I PARTIZANA: ‘Ni ta prednost domaćeg terena, na strani španskog kluba, neće biti odlučujuća!’ (FOTO)

Izvor: HotSport.rs, 24.Apr.2023

Očekuje nas pravi spektakl. Košarkaši Partizana su ove sezone napravili sjajan rezultat u Evroligi, plasiravši se u Top 8 fazu. Izabranici Željka Obradovića igraju odlično i u ABA ligi, gde su završili na prvom mestu i obezbedili domaći teren u plej–ofu. ‘Crno–beli’ će u utorak igrati...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.