Pešić: Real je namazan

Izvor: B92, 09.Maj.2023, 08:41

Pešić: Real je "namazan"

Košarkaši Partizana u sredu od 21 sat igraju peti odlučujući meč protiv Real Madrida u plej-ofu Evrolige.

Crno-beli su vodili 2-0, a "kraljevski klub" uspeo je da dođe do izjednačenja posle dva trijumfa u Beogradu.

O meču sezone za tim ŽeljkaObradovića govorio je i Svetislav Pešić, selektor reprezntacije Srbije.



“Bolje poznajem Real nego Partizan, jer sam nedavno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bio trener Barselone. Rekao sam da je dobro što Partizan igra protiv Reala za mesto na finalni turnir, jer se mnogo toga dešavalo u Madridu u protekle dve, tri godine. Real je stara ekipa, ali ima ogromno znanje i iskustvo. Uprkos navedenom, teško je pobediti Real u Madridu, ali je Partizan uspeo dva puta. To nije posledica srećnih okolnosti, nego rada
”, rekao je Pešić za Sportklub.

Seriju Reala i Partizana obeležila je tuča u durgom meču, posle koje su suspenzije dobili Geršon Jabusele (pet utakmica), Gabrijel Dek, Kevin Panter i Matijas Lesor.

Kazne su oslužili svi osim Jabuselea, Dek će zbog povrede u četvrtoj utakmcii propustiti majstoricu, dok će u odlučujućem meču crno-beli biti jači za kapiten Pantera.

“Sve što se dešavalo od završnice druge utakmice pa do pete koja sledi, išla je na ruku Reala. Uspeli su da iskoriste momentum, uspeli su da iskoriste iskustvo koje imaju i stigli su do majstorice. Real je namazana ekipa, koristi sve slabosti rivala. Igrači Reala su kao mlade dame, koje šminkom otklone nedostatke. Partizan mora da odigra intenzivno, jako. Real će igrati zonu, jer ne mogu da brane igru jedan na jedan. Partizan mora da odigra hrabro, jer je od velikog značaja da se skupo proda u Madridu. Pritisak je veliki, veći je na plećima Reala. Partizan mora da odigra izuzetno agresivno, sa mnogo energije u oba smera. Ne sme da dozvoli rivalu da iskoristi iskustvo, da namazano stigne do pobede. Treba se boriti od prvog do poslednjeg minuta. Mislim da Partizan može da dobije u Madridu“, jasan je Kari Pešić.

"Real će, ponavljam, igrati zonu, a zona se razbija dobrim šutem to svi znaju. Međutim, zonu treba razbijati i unutrašnjom igrom u režiji Lesora, Ledeja… Bitno je koristiti svaku situaciju za prodor, a biće ih. U mečevima koji nose prefiks biti ili ne biti, ključ je odbrana. Jedna utakmica je u pitanju, nedostajaće Aleksa Avramović, sve je moguće, Partizan je dobio dva puta u Madridu, zašto ne bi dobio i treći put. Ja zaista ne vidim kako Real može da dođe do 80 poena, a Partizan može do mnogo više“, poručio je Pešić.

Popularni Kari istakao je da Partizan i Crvena zvezda zaslužuju mesto u Evroligi, ne ove, ne naredne sezone nego na duži vremenski period.

"Srbija to zaslužuje, a sve što se dešavalo u sezoni koja je u toku jasno pokazuje da Evroligi trebaju večiti rivali, kao što i večitim rivalima treba elitno takmičenje”,zaključio je Kari Pešić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Obradović je korak ispred svih"

Izvor: B92, 09.Maj.2023

Košarkaši Partizana u sredu igraju protiv Real Madrida majstoricu plej-ofa Evrolige...Crno-beli su posle dve pobede u Madridu izgubili dva meča u Beogradu, pa se nadaju da će i treći put slaviti u prestonici Španije...Pred meč sezone, u kojem pobeda donosi kartu za Kaunas, govorio je i Obradovićev...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.