Peković ponovo u crno-belom!

Izvor: B92, 16.Avg.2011, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peković ponovo u crno-belom!

Šampion Srbije Partizan mt:s je potpisao ugovor sa Nikolom Pekovićem, koji će posle tri godine ponovo braniti boje kluba iz Humske.

Peković će se timu Vladimira Jovanovića pridružiti po završetku obaveza koje ima sa reprezentacijom Crne Gore, a ugovor koji ima sa srpskim šampionom će trajati do završetka lokauta' u NBA ligi.

Peković igra na poziciji centra, a prethodne sezone je igrao za Minesotu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tim koji ga je 2008. godine izabrao na NBA Draftu.

Posle tri godine provedene u klubu iz Humske, Peković je dve sezone igrao u Panatinaikosu, dok je prethodna sezona bila njegova debitantska u najjačoj ligi na svetu. Kao igrač Partizana Peković je osvojio tri titule prvaka države, dva prstena NLB lige i jedan Kup. Bio je proglašen za MVP igrača Jadranske lige 2008. godine, kada je i izabran u najbolji tim Evrolige.

Peković je sa Panatinaikosom je naredne godine bio prvak Evrope i ponovo je uvršten u idealan tim elitnog košarkaškog takmičenja. Sa Atinjanima je osvojio dva prvenstva i jedan Kup Grčke.

Sa mladom reprezentacijom SCG Peković ima bronzanu i zlatnu medalju sa prvenstava Evrope 2005. i 2006. godine. Reprezentativac je Crne Gore čije će boje braniti na predstojećem Evropskom prvenstvu u Litvaniji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikola Peković ponovo u Partizanu

Izvor: Beta, 16.Avg.2011

BEOGRAD, 16. avgusta 2011. (Beta) - Crnogorski košarkaš Nikola Peković potpisao je u utorak ugovor sa Partizanom koji će trajati do kraja štrajka igrača u američkoj ligi (NBA)...Peković će se klubu pridružiti nakon završetka obaveza prema reprezentaciji Crne Gore na Evropskom prvenstvu...

Nastavak na Beta...

Peković opet u crno-belom

Izvor: Danas, 17.Avg.2011, 00:43

Crnogorski reprezentativac Nikola Peković ponovo je član Partizana mt:s pošto je sa rukovodstvom desetostrukog uzastopnog šampiona naše zemlje dogovorio saradnju koja će biti na snazi dok traje lok-aut u NBA ligi. Snažni centar je od 2005. do 2008. već bio član crno-belih, a posle dve sezone...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.