Izvor: MozzartSport.com, 15.Jan.2021, 20:50

Peković: Ne zavarava nas pozicija Partizana. Filipovski: Odbranom do uspeha

U derbiju 15.kola Budućnost sutra dočekuje crno-bele (18.00)

Dueli Budućnosti i Partizana u poslednjih 20-ak godina skoro uvek su imali etiketu derbija, bilo nekadašnjeg šampionata SR Jugoslavije i SCG, bilo Jadranske lige. Takav će biti i sutrašnji sportski sudar dva sportska rivala (18.00) u kome neće ulog biti titula kao s početka ovog milenijuma kada su Podgoričani i Beograđani igrali finalne serije državnog prvenstva. Ipak, konačan ishod mogao bi značajno da odredi >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << smer plovidbe obe ekipe u nastavku regionalnog takmičenja.

Podgoričani bi trijumfom ostali u vrhu tabele, u zaveslaj poravnati sa najbližim pratiocima, Mornarom i Crvenom zvezdom, dok crno-belima samo trijumf čuva nadu za plej-of.

"Utakmica je značajna za oba tima. Nadam se da ćemo biti na visini zadatka u delu odgovornosti, intenziteta i koncentracije i da će to biti preduslov da pobedimo utakmicu", kaže trener Budućnosti Petar Mijović.

Partizan rezultatski zaostaje za rivalom pet pobeda...

"Neće nas zavarati pozicija Partizana i rezultati u prethodnom periodu, posebno na gostovanjima. Svesni smo da je kvalitet njihovog tima i stručnog štaba daleko veći, što će kod nas da probudi maksimalnu opreznopst i pripremu, kao i želju da pobedimo", dodaje trener Podgoričana koji su slavili u Beogradu, posle neverovatne završnice i produžetka na koji Danilo Nikolić trojkom stavio pobedničku tačku sa zvukom sirene.

Ipak, od tada su se promenile okolnosti, pre svih crno-beli su promenili trenera i nekolicinu igrača.

"Budućnost je odlična ekipa, dobro selektirana i vođena. Jezgro je ostalo isto, sa igračima koji su u sistemu više godina. Kreatori su Ivanović i Kobs koji su odlični napadači s dobrim šutem. Njihove 'četvorke' takođe dobro šutiraju, igraju brzo, umeju da povuku kontranapad. Jasno je da nas čeka veliki izazov i teška utakmica", oprezan je Sašo Filipovski trener crno-belih koji će na parket "Morače" zakoračiti posle uspešnog starta u Top 16 fazi Evrokupa.

Bili su ubedljivi protiv Trenta (71:43). Ali i Budućnost je rezultatski lako preskočila prvu prepreku u nastavku evropskog takmičenja, trijumfom nad Burgom (108:80).

"Potrebno je da se regenerišemo posle prethodnog meča i moramo da odigramo odbranu na visokom nivou, da nam to bude konstanta u igri jer šut uvek može da varira. Suština je da odigramo timski i da hrabro uzimamo otvorene šuteve", dodao je Filipovski koji neće moći da računa na povređenog Ognjena Jaramaza, pa će protiv Budućnosti igrati manje-više isti sastav kao i u duelu sa italijanskim timom.

Pobedama u Evropi oba tima su delimično zalečila rane iz poslednjih mečeva u Jadranskoj ligi u kojima je Partizan poražen na gostovanju Borcu (75:71), a Budućnost u Splitu (78:77).

"Jako su neugodna ekipa koja pretenduje da bude u samom vrhu Lige i da se bori za titulu. Pobedili su Burg sa velikom razlikom i u dobroj su formi, ali mi tražimo šansu, napredak i nastavak pobedničkog niza. Daćemo sve od sebe da zabeležimo još jednu pobedu. Uspešan kontinuitet možemo da ostvarimo odbranom, što je prošla utakmica u Evrokupu i pokazala. Kroz odbranu i timsku energiju možemo da izgradimo šansu za uspeh u svim narednim mečevima", optimista je centar Partizana Nikola Janković.

Dva tima su do sada odigrala 32 meča u ABA ligi. Crno-bieli su slavili u 20 navrata. U "Morači" je skor 8-7 za Podgoričane koji u poslednjih šest sezona ne znaju za poraz kod kuće od Partizana.

JADRANSKA LIGA - 15. kolo

Petak

20.00: FMP - Split

Subota

18.00: Budućnost - Partizan

20.00: Cibona - Mornar

Nedelja

17.00: Zadar - Mega

19.00: Igokea - Krka

Odloženo

Crvena zvezda - Borac

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Mijović: Ne zavarava nas pozicija Partizana. Filipovski: Odbranom do uspeha

Izvor: MozzartSport.com, 15.Jan.2021

U derbiju 15.kola Budućnost sutra dočekuje crno-bele (18.00)..Dueli Budućnosti i Partizana u poslednjih 20-ak godina skoro uvek su imali etiketu derbija, bilo nekadašnjeg šampionata SR Jugoslavije i SCG, bilo Jadranske lige. Takav će biti i sutrašnji sportski sudar dva sportska rivala (18.00)...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.