Pecarski oduševljava na prvenstvu Evrope: Marko stopama oca Miroslava

Izvor: Blic, 14.Avg.2015, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pecarski oduševljava na prvenstvu Evrope: Marko stopama oca Miroslava

Bivši centar Partizana ima dostojnog naslednika, jer njegov sin, centar “orlića” i Mega Leksa, igra na istoj poziciji.

Srušio je Italijane. Po dobru ga ne pamte ni Hrvati, ni Crnogorci, ni Francuzi. Marko Pecarski, centar kadetske reprezentacije Srbije, biće glavni adut naše selekcije u večerašnjem (20.15) meču četvrtfinala kadetskog Evropskog prvenstva protiv Turske.

Danas protiv Turaka za >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << četvrtfinale

Prepreka na putu ka medalji je Turska.

- Biće težak meč u četvrtfinalu, teško je reći ko je favorit, ali mi moramo na medalju kako bismo osvojili nešto u kategoriji mlađih od 20 godina. Krajem juna su naši kadeti počeli sa pripremama, tako da očekujem uspešan završetak prvenstva. Uspeh je bitan zbog nastavljanja tradicija osvajanja medalja - konstatovao je Jakovljević.

Odlikuju ga mnoge karakteristike. Šut za dva, šut za tri, skok, blokade. Kompletan je igrač. A ima samo 15 godina, najmlađi je u svojoj generaciji.

Već se sada nazire veliki talenat srpske košarke -  on samo na prve dve utakmice U-16 prvenstva Evrope koje se održava u Litvaniji nije beležio dvocifren broj poena i skokova.

- Pecarskog sam zapazio još 2013. godine kada je u mlađim kategorijama Zemuna igrao protiv Crvene zvezde. Odlična je odluka što ga je tadašnji trener ubacio u tim iako je dve godine mlađi od svojih vršnjaka - kaže za “Blic” stručnjak za mlađe kategorije Dragan Jakovljević.

Pecarski je trenutno član Mega Leksa, a nekada je igrao za Zemun.

- Pokazao je na prvenstvu da ima dobar osećaj za skok i za rampu, što uostalom pokazuje njegov konstantni dvocifreni broj poena i skokova. Karakter je pokazao protiv Italijana, kada je bukvalno sam vratio našu selekciju u igru. Demonstrirao je odličan šut za tri poena. Fizički je potkovan. Pritom je i Košarkaški savez Srbije obezbedio odlične uslove za rad.

Neizbežna su i poređenja sa ocem Miroslavom, nekadašnjim asom Partizana, sve pokazuje da će ga nadmašiti.

- Iluzorno je porediti ih, biće sigurno bolji od oca. Za sada pokazuje to u šutu van linije 6,75. Samo treba pažljivo raditi sa njim, davati mu odgovornost. Uostalom, bolje karijere od očeva su imali i Jarić i Rakočević - najavljuje uspešnu karijeru mladog košarkaša Jakovljević.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.