Pauljević četiri godine u Partizanu

Izvor: Politika, 23.Maj.2012, 23:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pauljević četiri godine u Partizanu

Sportski direktor Tumbaković negirao da pregovara s Tejgom, Umaruom i Đurđićem i dodao da ne razmišlja o povratku na trenersku klupu

Tri dana po osvajanju pete uzastopne titule Partizan je predstavio prvog novajliju. Dosadašnji kapiten Hajduka iz Kule Branko Pauljević prva je prinova „crno-belih”. Desni bek, rođen 12. juna 1989. u Kusiću kod Bele Crkve, potpisao je ugovor sa šampionom na četiri godine i „zadužio” dres s brojem 19. Karijeru je počeo u >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << mlađim kategorijama Voždovca, nastavio u Big bulu, a afirmaciju stekao u „ponosu ravnice”. Za tri sezone odigrao 59 prvenstvenih utakmica za Hajduk i za 5.009 minuta postigao po jedan gol i autogol i zaradio osam žutih i jedan crveni karton.

– Presrećan sam. Ispunio mi se san. Od malih nogu sanjam da obučem dres Partizana. Potrudiću se da pružim maksumum i da ispunim očekivanja – rekao je Pauljević.

Glavna preporuka za dolazak u Humsku bila je brzina, koju je kako je izjavio nasledio od oca. Igrao je i u napadu i na poziciji bočnog veznog, a na desnog beka vratio ga je trener Dragoljub Bekvalac.

Sportski direktor Ljubiša Tumbaković je pohvalio pridošlicu i dodao da se nada da će igrama u „crno-belom” dresu naterati selektor da ga pozove u reprezentaciju. Tumbaković je kazao da u Srbiji još ima igrača koji mogu da igraju u Partizanu, ali da to zavisi i od njihove cene. Za Lazara Markovića je naglasio da „do daljeg” ostaje u klubu, da ne pregovara s Nikolom Đurđićem, Prinsom Tejgom i Abubakarom Umaruom, kao i da će ostanak Lamina Dijare zavisiti od šefa stručnog štaba Vladimira Vermezovića.

– Imamo okvirni plan koje bi igrače trebalo prodati, a koga proslediti na ustupanje, kao i spisak onih koji nisu na prodaju. Videćemo. Trenutno, ne postoji ni jedna konkretna ponuda za bilo kog našeg igrača – rekao je sportski direktor ne želeći da priča o imenima.

Još uvek nije poznat budžet Partizana za prelazni rok. Njega bi trebalo da utvrdi Upravni odbor do kraja nedelje. Takođe, Tumbaković je najavio mogućnost da se u klub vrate Zoran Mirković, Ivan Tomić, Gordan Petrić...

Upitan da li planira da ponovo sedne na užarenu trenersku stolicu, najtrofejniji trener u istoriji „crno-belih” je odgovorio:

– Imao sam tu dilemu kada sam se vratio iz Kine. Među retkim trenerima sam, koji nije pravio pauzu u radu. Uvek sam imao posao i veoma dugo se zadržavao u klubovima. U poslednje vreme sam se malo udaljio od trenerske struke. Ne vidim sebe ponovo kao trenera u srpskom fudbalu, već u nekoj drugoj ulozi u kojoj mogu svojim iskustvom i potencijalima da pomognem. Zato sam i prihvatio ovu funkciju. Ne verujem da ću se ni kasnije vratiti na trenersku klupu.

Đ. Smiljanić

objavljeno: 23.05.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.