Patrola o  incidentima navijača

Izvor: B92, Beta, 25.Apr.2010, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Patrola" o incidentima navijača

Beograd -- U "Patroli" pogledajte kako je somborska policija rešila ubistvo Ilije Vojinović iz Odžaka, kao i početak suđenja osumnjičenima za ubistvo Brisa Tatona.

U emisiji "Patrola" koja se emituje u 23 i 30, biće prikazani nedavni incidenti na stadionima Partizana i Crvene Zvezde. Prvooptuzeni Đorđe Prelić, vođa grupe Alkatraz, osim po nasilničkom ponašanju, poznat je i kao vođa kriminalne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grupe sa Karaburme.

Njega dovode u vezu sa nekoliko obračuna suprostavljenih narko-grupa u Beogradu.

Kako nezvanično saznajemo, sumnja se da je umešan u ubistvo Darka Delića prošle godine u januaru, čije je telo pronađeno zapaljeno u kontejneru na Smederevskom putu.

Ne samo da se pojedini navijači, poput Prelića dovode u vezu sa dilovanjem narkotika, već se droga unosi i na sportske događaje.

"Nadam se da nije istina da se droga rastura na stadionima i oko stadiona ”, rekao je generalni sekretar Partizana, Darko Grubor .

On je dodao da u policiji postoji posebna uprava koja se bavi time.

"Nadam se da se stadioni ne koriste kao pijaca za takve stvari ali da li među navijačaima ima konzumenata ili dilera mi ne mozemo to da saznamo”, kaže Grubor.

Poslednji u nizu incidenata na stadionu Partizana desio se za vreme utakmice Partizana i Vojvodine, kada je jedan od vojvođanskih navijača bakljom pogodio fotoreportera.

Dan pre ovog incidenta, na Zvezdinom stadionu je ranjen Igor Vrelić.

Pokušaju ubistva prethodila je tuča zbog koje je policija uhapsila Aleksandra Mijatovića.

O ovom incidentu niko iz Uprave Crvene Zvezde nije želeo da govori za Patrolu.

"Sukoba na Marakani je oduvek bilo, ali ovoga puta se dogodilo neš to ekstremeno jer je unešeno oružje Prosto nešto što se nije ranije događalo na našim stadionima”, izjavio je sociolog sporta, Dragan Koković.

Država planira i edukaciji mladih sa ciljem da nauče sta je pravo sportsko navijanje.

Postavlja se pitanje kako će sada oslobađajuća presuda šestorici navijača koji su optuženi za ugrožavanje sigurnosti novinarke B92 Brankice Stanković uticati na njihove ponašanje.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Bris Taton

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.