Partizanu se ljulja tron!

Izvor: Mondo, 28.Apr.2013, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizanu se ljulja tron!

Partizan se ispromašivao u Novom Pazaru i uzeo samo bod. Od +11 do samo +2 u odnosu Crvenu zvezdu!

Pre samo mesec dana izgledalo je da će Partizan ponovo prigrliti pehar namenjen najboljem u Srbiji. Po šesti uzastopni put. Više to nije tako izvesno. Od +11 u odnosu na Crvenu zvezdu, Partizan sada samo na +2! A tek predstoji "večiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << derbi".

Partizan je u poslednjih šest utakmica od mogućih 18 bodova osvojio devet bodova, a na poslednja četiri gostovanja zabeležio samo jednu pobedu - protiv Javora iz penala u 2. minutu.

U uslovima na ivici prekida, uz obilje incidenata, u nedelju, u poslednjem meču 25. kola Jelen Superlige, Novi Pazar je uspeo da "otkine" dva boda Partizanu!

Novi Pazar - Partizan 0:0! U kornerima 9:1 za Partizan, u prečkama 2:0 za Partizan, ali u golovima...

Bivši as Partizana i saigrač Vladimira Vermezovića, sada je kao trener Novog Pazara uzeo izuzetno važne bodove svom bivšem klubu u borbi za titulu.

"Ovo je veliki bod za nas, ali samo jedan u nizu koji su nam potrebni u borbi za opstanak. Zadovoljan sam ovim bodom", rekao je Vućićević odmah posle meča.

"Ode titula, ode titula", naslađivali su se navijači Novog Pazara, zadovoljni što je njihov tim osvojio veliki bod, a igrači Partizana, nervozni što su sami sebi zagiorčali situaciju, pokušavali su nešto da objasne sudijama, koji su stajali na centru. Samo oni znaju šta im nije bilo po volji...

Istina je da su navijači Novog Pazara tokom celog meča izazivali incidente. Tokom prvog dela, pomoćni sudija Dalibor Đurđević bio je gađan svim i svačim, čak je i pogođen u oko naočarima za sunce(!?), potom su na meti bili i članovi stručnog štaba Partizana, ali to nije uticalo na rezultat ove utakmice.

Imao je Partizan inicijativu, stvarao je šanse, dva puta je pogađao prečku, ali je evidentno da je ekipa izgubila samopouzdanje i da kriza nije prošlost, kako to tvrdi Vermezović.

U prvom delu Nikola Ninković je iz "slobodnjaka" pogodio mesto gde se spajaju stativa i prečka, a u drugom poluvremenu je Aleksandar Mitrović, posle centaršuta Andrije Živkovića, odlično tukao glavom. Do prečke!

Imao je i Nemanja Kojić dva, tri dobra pokušaja, ali je Đogatović bio na visini zadatka.

Novi Pazar se opredelio za "bunker" i kontranapade. Umalo da Partizan bude kažnjen za silne promašaje u poslednjem minutu prvog poluvremena. Izveli su domaći kontru, Rahimović je idealno uposlio Admira Kecapa koji je iz trka šutirao, ali ne previše snažno.

I u drugom delu Pazar je imao samo jednu šansu, kada je Vasiljević odlično šutirao glavom posle kornera, ali je Saša Ilić sa gol-linije izbacio loptu.

Za Partizan je posle duge pauze zaigrao i Lazar Marković. Poslednji put je bio na terenu 6. decembra prošle godine protiv Rubina iz kazanja u Ligi Evrope. Ništa posebno nije uradio, osim jednog prodora, kada je odložio loptu do Kojića, a "devetka" crno-belih šutirala po zemlji ka golu Pazara.

Zanimljiv je bio i detalj iz 90. minuta. Partizan je dobio slobodan udarac sa oko 20 metara od gola Novog Pazara. Dogovarali su se ko će da izvede slobodan udarac, kad odjednom tu se našao golman Vladimir Stojković, sa idejom da on bude taj koji će poslati loptu ka golu domaćina!?

Saigrači su ga oterali nazad ka golu, a najglasniji je bio Milan Smiljanić, koji je uputio oštre reči svom golmanu, uz dosta psovki.

Možda i taj detalj govori da u Partizanu nema dobre atmosfere, odnosno nema potrebne atmosfere da bi se kroz cilj prošlo trijumfalno.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.