Partizanu ponovo samo bod

Izvor: Politika, 28.Feb.2015, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizanu ponovo samo bod

Ni posle dva odigrana kola u drugom delu šampionata jesenji prvak ne zna za pobedu: Partizan – Radnički 0:0. – Nišlije ispunile glavni plan, sledi gostovanje Donjem Sremu

Šta se to dešava sa jesenjim prvakom? Na početku drugog dela šampionata Partizan očigledno nema ni igru a ni rezultat kakav od njega očekuju navijači. Najgore od svega, što se boljitak i ne nazire. Doduše, ne može se zameriti fudbalerima Partizana na požrtvovanoj igri, na odnosu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << prema dresu, ali, jednostavno, sada je već jasno: ,,crno-beli,, su mnogo izgubili onog časa kada su klub napustili Lazović i Škuletić.

Darko Bulatović je već u prvom minutu utakmice, posle bespotrebnog istrčavanja golmana Borjana i lukavog pokušaja Ninkovića sa petnaestak metara, spasao čist gol Radničkog. Visoki i snažni štoper je pravovremenom intervencijom sa same gol linije izbacio loptu daleko od svog gola. Koji minut kasnije. uzvratili su i gosti preko brzonogog Kšerića, koji je uspeo da pobegne štoperskom tandemu Partizana, a onda kada se našao sam pred golom Živka Živkovića usledio je slab udarac, tek toliko da mladi čuvar mreže ,,crno-belih,, sjajno interveniše.

,,Crno-beli,, nikako nisu uspevali da povežu svoje redove. Odbrana je delovala veoma smušeno, slovenački reprezentativci Ilić i Balažic, koji su sinoć prvi put zajedno igrali, kao da se još uvek privikavaju. Slabašni vezni red, u kome su se neki pojedinci bukvalno krili od lopte, nikako nije uspevao da napravi dominaciju. Usamljeni Kojić je praktično bio bez posla u napadu.

Nišlije su se dobro i organizovano branile. Neumorni  Kolarević i Popara su znalački parirali Ninkoviću, Baboviću i Brašancu, kao da su već imali pripremljenu taktiku za slabašni Partizan. Uporno je domaćin pokušavao da probije bedem Radničkog kroz sredinu terena, tamo gde je Radnički bio najjači . Česte greške, posebno Babovića, iritirale su domaće navijače, pa su se u prvom poluvremenu sa tribina često čuli zvižduci.

U prvom poluvremenu malo šta je polazilo za rukom domaćim igračima, posebno je škripilo na sredini terena. Zato je Zvonko Varga u dogovoru sa glavnim trenerom Markom Nikolićem, naravno,  odmah  na početku dugog dela uveo kapitena Ilića umesto Brašanca. Jesenji šampion je krenuo mnogo odlučnije ka mreži Radničkog i u 50. minutu posle centaršuta Živkovića sa desne strane Slovenac Balažic je visoko skočio sjajno šutirao glavom ali je golman Borjan  dobrom intervencijom spasao mrežu. Šteta što je u nastavku te akcije Babović malo zakasnio, iako je bio u dobroj šansi da ozbiljnije ugrozi mrežu protivnika.

Babović je u 60. minutu majstorski pronašao Kojića, ali se napadač ,,crno-belih,, ponovo obrukao. Ni Nikola Drinčić nije imao svoje veče, baš kao i ostali njegovi saigrači. Partizan će na svom ozbiljnom sportskom putu nailaziti na mnogo veće prepreke od Radničkog, ali, sa ovakvom igrom ovaj tim neće daleko stići.

U poslednje poglavlje utakmice, kada je na semaforu ostalo još nekih dvadesetak minuta do kraja meča umesto indisponiranog Kojića ušao je mladi Ivan Šaponjić, ali ni ta promena nije urodila plodom. Najbolji  u Partizanovom  raštimovanom orkestru bio je debitant Slovenac Gregor Balažic, ali, ipak, njegov zadatak je da brani gol. A ko će ga dati?

Stadion Partizana. Gledalaca: oko 6.000. Sudija: Robert Kiš Čepegi. Žuti kartoni: Popara, R. Bulatović, Pejčić (Radnički), A. Živković (Partizan).

Partizan: Ž. Živković 6, Bandalovski 6, Balažic 7, B. Ilić 6, Brašanac 6 (od 46. S.Ilić 6), Volkov 6, Ninković 6, Kojić 5,5 (od 73.Šaponjić 6,5), Drinčić 6, Babović 6,5, A. Živković 5,5 (od 60. Grbić 6).

Radnički Niš: Borjan 7, Petrović 6 (od 86. Valentić-), R. Bulatović 7, Lakić-Pešić 6, D. Bulatović 7, Kolarević 6, Popara 7, Marjanović 6, Pejčić 6 (od 70.Zemljamuhin -), Kšćerić 6,5, Jovanović 6,5 (od 90. Pavlović -).

D. Todorović

objavljeno: 28.02.2015
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.