Partizanu pobeda, Zvezdi ohrabrenje

Izvor: Politika, 09.Apr.2012, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizanu pobeda, Zvezdi ohrabrenje

Šampion slavio u petom kolu košarkaške Superlige sa 76:69 (21:19, 22:20, 12:17, 21:13).

Serija Partizanovih košarkaša od 11:2 od 34. do 36. minuta rešila je prvi superligaški „večiti” derbi, posle kojeg „zvezdaši” mogu da imaju više optimizma nego što su imali do juče. U odlučujućem intervalu, šampion je pet poena ubacio u poslednjim sekundama napada (Mačvanova „trojka” sa osam >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << metara i koš Milosavljevića) a tri sa linije slobodnih bacanja posle nepotrebnog faula Bojana Popovića na Džejmsu, koji je s tim „penalima” stigao do učinka od četiri poena na meču. Razlika je tako došla do osam poena (68:60), u 39. minutu je dostigla najvećih 11, a na kraju je bilo: Partizan MTS – Crvena zvezda Diva 76:69 (21:19, 22:20, 12:17, 21:13).

U svom najvećem otporu „večitom” rivalu ove sezone, „crveno-beli” su imali i odlične segmente u odbrani – Lazić je u prvom poluvremenu neutralisao Džejmsa, a „zona” je u trećoj četvrtini uvela „crno-bele” u reviju promašaja za tri poena – i raspoložene pojedince u napadu. Andrija Milutinović je serijom „trojki” pokrenuo ekipu do najvećeg vođstva (31:25) i bio najbolji Zvezdin igrač u derbiju, u kojem je bila ravnopravna uprkos tome što je izostao učinak Omara Tomasa.  

Američki košarkaš je posle incidenta u noćnom klubu kada je pretučen (umesto duge kose, bio sa obrijanom glavom), pokušao da pomogne drugovima, ali su se posledice nemilog događaja izvesno osetile u njegovoj igri. Promašajima je poremetio i dobar početak i pokušaj da se u završnici uhvati „priključak” (nekoliko promašenih „zicera” i faul u napadu, jedini pogodak u 35. minutu).

– Tomas nije napustio zemlju i ekipa je to pozitivno prihvatila, igrači su bili za to da igra. Nije imao bolove, ali zbog rana ga nismo mnogo trošili na treningu. – izjavio je posle meča Svetislav Pešić, trener „crveno-belih”.

Zvezda je u trećoj četvrtini nadoknadila „minus sedam”, i imala igru, ali ju je onda poremetio izlazak, zbog trećeg faula, Petra Popovića, koji u Iliću nije imao pravu zamenu. Ako uskoro bude mogla da računa i na Vuka Radivojevića, koji se očekuje u drugom delu Superlige, sledeći derbi bi mogao da bude još interesantniji:

– Ne želim da umanjim pobedu Partizana, ali važna stavka je to što je imao 19 slobodnih bacanja više. Odigrali smo dosta dobro, momci su imali pravi pristup, i sada je potrebno da ovako i nastavimo – zaključio je Pešić.

Trener Partizana Vlada Jovanović je izjavio da je njegov tim šutirao „trojke” više nego što bi trebalo (27, pogodio osam):

– Zvezda je suzila odbranu, to je i logično pošto igram osa jednim „plejmejkerom”. Bili smo i pod jakim pritiskom u poslednjoj četvrtini i pohvalio bih igrače, zasluženo smo pobedili.

Dvorana: „Pionir”. Gledalaca: 3.000. Sudije: Vojinović (Novi Sad), Mrdak, Vorkapić (Beograd).

Partizan MTS: Kecman, Raduljica 10, Lučić 9, Milosavljević 15 (jedna „trojka”), Bogdanović, Katić 5, Bešović, Čakarević, Džejms 4, Mačvan 14 (2), Anđušić 11 (3), Bertans 8 (2).

Crvena zvezda Diva: Čović 2, Marković 6, Ilić 3, Lazić 3 (1), Nedović 13 (1), Lešić, Subotić, Nikolić, Tomas 2, Milutinović 14 (1), B.Popović 8 (1), P.Popović 18.

G. Kovačević

objavljeno: 09.04.2012.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.