Partizanu od Đordija - zagarantovano mesto

Izvor: Sportske.net, 25.Maj.2020, 16:21

Partizanu od Đordija - ''zagarantovano mesto''

U Partizanu danas imaju mnogo razloga za nezadovoljstvo.

Današnja odluka Evrolige da se prekinuta sezona ne nastavi nije neočekivana i takav rasplet smo i na ovim stranicama najavljivali proteklog vikenda.

Međutim, nije se baš očekivalo da će Bord Evrolige odmah doneti odluku i o sastavu elitnog evropskog takmičenja za narednu sezonu.

To se, ipak, dogodilo, odlučeno je da Evroliga i naredne sezone bude u istom sastavu kao i u ovoj sezoni, što >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << znači da će jedini predstavnik ABA lige biti Crvena zvezda.

Partizan se, kao prvoplasirani u ABA ligi, nadao da bi Evroliga mogla da bude makar proširena za dva mesta koja bi popunile dve najbolje ekipe iz Evrokupa, ali od toga nema ništa.

Ako je za utehu Partizanu Đordi Bertomeu i njegov Bord obezbedili su crno-belima ''zagarantovano mesto'' u Evrokupu i sledeće sezone, s obzirom da je Partizan bio jedna od ekipa koje su ove sezone izborile plasman u četvrtfinale Evrokupa, i to sa najboljim učinkom od svih. Dakle, svih osam četvrtfinalista već su dobili ''zeleno svetlo'' da i naredne sezone igraju u Evrokupu, ostalih 16 biće popunjeno na osnovu plasmana u nacionalnim, ili regionalnim takmičenjima.

Videćemo kako će Partizan zvanično reagovati na sve ovo, navijači su veoma nezadovoljni, a treba podsetiti da bi FIBA rado videla crno-bele u svojoj Ligi šampiona naredne sezone. Liga šampiona će sledeće sezone svakako biti jača nego do sada, Darušafaka je već potvrdila učešće, očekuje se i litvanski Ritas, španski Bilbao...

Da nije bilo ovakve današnje odluke, crno-beli ne bi imali nikakvu dilemu, o FIBA Ligi šampiona se ne bi ni razmišljalo, ovako ne treba isključiti nijednu opciju.

-

-

The remaining 16 EuroCup spots will be awarded to teams qualifying through their domestic leagues’ final standings. As in previous seasons the EuroCup Board will propose the final team list for approval by the ECA Shareholders Meeting https://t.co/MQx8lkYtxe

— Emiliano Carchia (@Carchia) May 25, 2020
Pogledaj vesti o: Evroliga,   Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čović: Prava odluka Evrolige, ali i dobar standard za druge

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2020

Odluka Evrolige da otkaže sezonu i da isti timovi igraju i naredne je ispravna, prava košarkaška, a ujedno i dobar standard i preporuka za sve druge lige, rekao je prvi čovek KK Crvena zvezda Nebojša Čović...Čović je za Tanjug istakao da je zadovoljan što su crveno-beli ostali deo elitnog takmičenja,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Spremite se za najbolju sezonu IKADA! Kakve signale Đordi šalje Partizanu posle svega?

Izvor: Sportske.net, 25.Maj.2020

Da li će ove reči ublažiti razočaranje među navijačima Partizana?..Partizan se, kao prvoplasirani u ABA ligi, nadao da bi Evroliga mogla da bude makar proširena za dva mesta koja bi popunile dve najbolje ekipe iz Evrokupa, ali od toga nema ništa...Ako je za utehu Partizanu Đordi Bertomeu i njegov...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.