Izvor: Politika, 17.Okt.2014, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizanovci gladni pobede

Trener Partizana Marko Nikolić uveren da u večerašnjem 147. „večitom derbiju” (19 č, TV Arena 1) nema favorita i da će odlučiti veća želja za trijumfom i mnogi sitni detalji. – Osim povređenih Brašanca i Ostojića svi u konkurenciji za tim

Partizan spreman dočekuje 147. prvenstveni „večiti derbi” sa željom da nastavi pobednički >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << niz, koji računajući i prethodni šampionat iznosi 12 uzastopnih trijumfa. Marko Nikolić ističe da je dvonedeljna pauza iskorišćena da pojedini igrači „izvidaju rane”, ali i da je tek od srede imao na raspolaganju kompletan kadar, izuzev teže povređenih Darka Brašanca i Miloša Ostojića.

– U derbiju nema kalkulacija. Da mi u ovom trenutku neko ponudi bod ne bih ga prihvatio. Uvek razmišljam samo o pobedi. Nikada nećemo biti šampioni ukoliko nemamo želju za pobedom u svakoj utakmici i protiv bilo kog protivnika – tvrdi šef stručnog štaba „crno-belih”.

Naglašava da je ovo idealna prilika da gledaoci uživaju u lepoj igri:

– Dobro smo se pripremili. Radujemo se utakmici. U derbiju nikada nije bilo favorita, pa tako ga nema ni sada. Odlučiće trenutna inspiracija i mnogo sitnih detalja. Ako naši igrači zadrže glad za pobedom, budu disciplinovani i pokažu želju, imaćemo veliku šansu da pobedimo.

Očekuje pravi fudbalski ambijent i nada se da će navijači Partizana pomoći igračima da se zaista osećaju kao svoj na svome. Napominje da o Ligi Evrope i duelu s Bešiktašom uopšte ne razmišlja:

– Ovo je naš najveći fudbalski praznik. Zato i priželjkujemo kvalitetnu igru i da publika uživa u dobrom fudbalu.

Po ustaljenom običaju hvali rivala:

– Crvena zvezda ima kvalitetan tim sa puno reprezentativaca. Imaju dosta iskusnih igrača, kao i dosta mladih. Najveći kvalitet im je velika agresivnost na svakom delu terena i nema sumnje da će u ovom meču ona biti na maksimalnom nivou. Pored toga, opasni su u kontranapadima. Uvažavamo protivnika, ali me ipak više interesuje igra Partizana i želim da ona bude na visokom nivou.

Kazao je da večerašnji susret ne odlučuje ni o čemu, jer ima da se igra još više od dve trećine prvenstva, kao i da niko ne pominje Vojvodinu:

– Nadam se da ćemo uz dobru igru zabeležiti povoljan rezultat i steći prednost u odnosu na rivala.

Ne pridaje značaj činjenici da su „crno-beli” poslednji poraz doživeli protiv Napretka u Kruševcu, koji je tada vodio sadašnji trener Crvene zvezde Nenad Lalatović:

– Bližim se 200. utakmici. Sa kolegama sam se dosta susretao, ali ovo nije sudar dvojice trenera, nego „večiti derbi”.

Na pitanje da li očekuje da posle 19 godina i sedam meseci bude dosuđen jedanaesterac za Partizan, odgovorio je:

– Taj podatak nisam ja rekao. Bolje da ne pričam o tome.

I ovog puta je ostao „zakopčan” kada je u pitanju startna postava „crno-belih”:

– U glavi nemam zagonetki. Znam ko će igrati. Mogu samo da kažem da će to biti oni, koji su spremni da izdrže granicu bola, pa i više. Glad i želja za pobedom su glavni adut Partizana.

Mažić sudi sedmi put

Sedmi put pravdu će deliti Milorad Mažić. Našem najboljem arbitru ovo će biti peti „večiti derbi” zaredom, po čemu će stići Dragomir Tanovića. Pomagaće mu „saborci” s nedavnog Svetskog prvenstva u Brazilu „mahači” Milovan Ristić i Dalibor Đurđević. Četvrti sudija biće Srđan Kaurin, a dodatni Dejan Filipović i Robert Kiš Čepegi. Delegat meča je Radenko Stevović, a posmatrač suđenja Đorđe Gajdobranski.

Inače, Partizan je u prethodnih šest derbija u kojima je sudio Mažić zabeležio tri pobede, Crvena zvezda dve, uz jedan remi i gol-razliku 8:6. Od tri meča u Humskoj domaćin je dobio dva (1:0 i 2:1), a jedan je završen nerešeno (1:1).

Deseti jesenji derbi u Humskoj

Naša dva najtrofejnija kluba večeras će se, od raspada SFRJ, sastati deseti put u jesenjem delu prvenstva na stadionu u Humskoj. Crvena zvezda je dobila samo prvi meč i to s 2:0. Bio je to 93. derbi odigran 26. septembra 1993. Partizan je slavio dva puta u 111. i 113. susretu. Sa 2:1 pobedio je 20. septembra 1998, a 30. oktobra 1999. s 2:0. Preostalih šest je završeno nerešeno, tri u SRJ, jedan u SCG i dva u šampionatima Srbije.

Đ. Smiljanić

objavljeno: 18.10.2014.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.