Partizanova osveta Vojvodini, večiti derbi u finalu Kupa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2021, 09:28

Partizanova osveta Vojvodini, "večiti derbi" u finalu Kupa

Fudbaleri Partizana savladali su u Novom Sadu ekipu Vojvodine sa 1:0 u meču polufinala Kupa Srbije. Protivnik u finalu biće im Crvena zvezda, koja je eliminisala Radnik sa 2:1.

Crveno-beli su znatno teže od očekivanog ostvarili cilj plasmana u finale Kupa.

Poput rezultata u meču dve ekipe u Superligi, Zvezda je sa 2:1 bila bolja od Radnika i u Kupu Srbije.

Domaćin je poveo već u drugom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << minutu, golom Milunovića. Defanzivac je nadskočio čuvara u protivničkom šesnaestercu nakon kornera, a gol je priznat, uprkos prvobitnoj odluci o ofsajdu Sanoga.

Domaćin je do drugog gola stigao u 34. minutu, kada je Falćineli dobro reagovao na centaršut Bena sa leve strane.

Zvezda je na poluvreme ponela prednost od dva gola i delovalo je kao da će rutinski savladati protivnika.

Ipak, Radnik je u drugom delu pokazao bolju igru i učinio meč zanimljivijim.

Makarić je u 51. minutu smanjio na 2:1. Napadač gostujućeg tima se našao na pravom mestu, u pravo vreme, reagovao na odbitak i smestio loptu u mrežu Borjana.

U nastavku meča igralo se u slabijem ritmu, a uprkos šansama na obe strane, promene rezultata nije bilo.

Zvezda je imala svoje šanse preko Ivanića, Falćinelija, Sanoga i Nikolića, dok gosti mogu da žale jer su u finišu susreta u dva navrata pogodili prečku. Jednom Danoski, drugi put Milovanović.

Zvezda će u finalu igrati sa pobednikom drugom polufinala u kojem se sastaju Vojvodina - Partizan.

Stanković: Plasmanom u finale ispunili smo cilj

Radnik je došao da se nadigrava sa Zvezdom, ali naš cilj je bio finale i uspeli smo u tome, rekao je trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković posle pobede protiv Surduličana 2:1 i plasmana u finale Kupa Srbije.

"U polufinalu se igra jedna utakmica, a naš cilj je bio finale. Sigurno da će svaki protivnik uvek pružiti maksimalan otpor i da neće dozvoliti lak prolazak. Smatram da je Radnik odigrao jednu korektnu i jaku utakmicu. Između ostalog, mislim da je to razlog što smo se brzo zadovoljili posle postignutih golova. Distancirali smo se od planirane igre, a protivnik je svakako došao dobro pripremljen na današnji meč. Njihova igra je pokazala da zaslužuju da budu na poziciji koju zauzimaju na tabeli", rekao je Stanković za klupsku TV.

Finale će biti odigrano 25. maja, a rival će biti bolji iz meča Vojvodina - Partizan.

"Do finala Kupa Srbije ima još nešto više od mesec dana, a mi svakako pripremamo meč po meč. Dosta stvari može da se desi do 25. maja, tako da idemo korak po korak. U narednom periodu moramo da se fokusiramo i da podižemo formu iz utakmice u utakmicu. Kada dođe finale, moramo biti u potpunosti spremni i psihički i fizički", poručio je Stanković.

"Igramo polufinale na jednu utakmicu, svi znamo šta ona donosi. Uvek je moguće da ode i u jednom i drugom pravcu. Nema kalkulisanja, jer nema popravnog. Idemo spremni i nadam se dobrom rezultatu", rekao je Stanojević.

Partizanova "osveta" Vojvodini, derbi u finalu Kupa

Partizan i sedmu godinu zaredom beleži plasman u finale Kupa Srbije. Crno-beli su se ovoga puta revanširali Vojvodini za poraz u prošlogodišnjem finalu i sa 1:0 ih eliminisali i zakazali novu utakmicu za trofej.

Jedini gol na meču postignut je u 11. minutu susreta, kada su gosti iz prekida izveli uigranu akciju.

Jojić je centrirao iz slobodnog udarca sa desne strane, Svetozar Marković se demarkirao i potom glavom precizno poslao loptu od stativu u mrežu Vojvodine.

U nastavku meča na "Karađorđu" se igrao veoma tvrd fudbal, sa dosta prekida i borbe za svaku loptu. Utisak je da je Partizan bio bolji u prvom, a Vojvodina u drugom poluvremenu.

Uprkos uzbuđenjima na obe strane, promene rezultata do kraja susreta nije bilo.

Za novi trofej boriće se protiv Crvene zvezde 25. maja.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.