Partizanova krila za sledeću sezonu: Neca i Golub! Možemo mi to

Izvor: MozzartSport.com, 07.Maj.2016, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizanova krila za sledeću sezonu: Neca i Golub! Možemo mi to

U finišu sezone Marko Golubović sve češće dobija šansu kod Ivana Tomića, kaže da ne zna da li su ga prethodni treneri primećivali i uverava da mora da radi na usavršavanju „levice“

Kako se smanjuje broj utakmica do kraja sezone, tako raste broj minuta pored imena Marka Golubovića. Mladi vezista Partizana nečujno je ušetao u prvi tim, iz kojeg je na poslednjim, utakmicama istisnuo Alena Stevanovića >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i ako je suditi na osnovu načina igre i učinka mogao bi sebi da rezerviše mesto startera za duži vremenski period.

Tim pre što je prošleg leta potpisao ugovor sa crno-belima do juna 2019. i što sportski sektor kluba iz Humske 1 u 21-godišnjem krilnom vezisti planira da gradi budućnost. Možda baš u paru sa njegovim kolegom po mestu u timu, samo na suprotnom kraju terena, Nemanji Mihajloviću.

Ne znam da li su me prethodni treneri primećivali ili ne, ali pravu šansu sam osetio i dobio onog trenutka kad je za šefa struke postavljen Ivan Tomić“, priča Golubović za MOZZART Sport. „Izborio sam se minute, sve češće dobijam priliku da igram, čini mi se da Tomić ima poverenje i moje je samo da ovim tempom nastavim“.

Momak iz Majdanpeka je u prvom delu sezone platio cenu jakoj konkurenciji i činjenici da je na „njegovoj“ poziciji dejstvovao Andrija Živković, povremeno Abubakar Oumaru, ali na poslednjih pet mečeva triput je bio starter. Protiv Borca je bio strelac, pre nekoliko dana u Surdulici asistent, čime je nagovestio kako talenat oblikovan u omladinskoj školi može da prenese na glavnu scenu.

Nadam se da ovo što sam uradio u minulih nekoliko rundi nije slučajnost, da će biti još golova, asistencija, ali pre svega šansi da igram. Nametnuo sam se, sviđa mi se način na koji Tomić forsira decu kluba, odgovara mi i stil Partizana...“

Opet, nije baš sve potaman na početku seniorske karijere Marka Golubovića. Utisak je da mu nedostaje malo više mirnoće u završnici, na šta je ukazao upravo Tomić posle utakmice sa Borcem rečima da mu se čini kako „mladi fudbaler nije ponekad svestan svojih mogućnosti“.

„Slažem se. Kao da nisam dovoljno opušten, ali to je mladost. Možda sve tako izgleda jer se desi da u nekim situacijama reaguejm u grču, zbog velike želje da se dokažem, da sve ispadne idealno. Kad si mlad onda želiš sve da uradiš što pre i da da to bude savršeno. Vredno pažnje. U takvim okolnostima potkradaju se greške. Objasnili su mi da je sve to normalno, da je reč o procesu koji svaki mladi igrač, uključujući i mene, mora da prođe“.

Kako su crno-belima ostale samo četiri utakmice do kraja sezone (tri u prvenstvu i jedna u Kupu) već počinje da se pravi projekcija tima za narednu sezonu čiji bi deo trebalo da bude upravo Golubović, kome se smeši mesto po strani u veznom redu.

„Mogu da igram i levo i desno, gde god me stave. Mogu i da sarađujem sa Necom. Mihajlović i ja smo, na primer, mlađi od Alena Stevanovića, ali možda će i za njega biti mesta, jer je veliki igrač i ne bi tek tako dogurao do Intera i Torina. Pogotovo što nam savetima pomaže kako da reagujemo pred protivničkim golom. Svestan sam da bi trebalo još da radim na sebi. Konkretno, na levoj nozi, jer imam dobar šut. Pa da ga iskoristim kad je već tako...“

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: MN Press, Star sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.