Partizanova dominacija! Jesenja titula u Humskoj 1 (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 23.Nov.2014, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizanova dominacija! Jesenja titula u Humskoj 1 (VIDEO)

Crno-beli savladali Napredak 3:1 i osigurali prvo mesto na tabeli, golove postigli Lazović, Branko Ilić i Petar Škuletić koji se učvrstio na prvom mestu liste strelaca

Parni valjak zimuje na čelu kolone! Dva kola pre kraja prvog dela prvenstva Partizan je osigurao naslov jesenjeg prvaka i pozicionirao se na mestu sa koga niko ne može da ga pomeri najmanje do završnice februara. Pobedom nad Napretkom (3:1), >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << crno-beli su ostali van domašaja konkurentima u bobri za titulu i zahvaljujući skoro savršenom učinku u ovom delu prvenstva (11 pobeda, remi sa OFK Beogradom i poraz od Jagodine) obezbedili zvanje najboljeg tima Superlige u prvom delu sezone.

Prelomni trenutak meča desio se u 37. minutu, u poslednje vreme razigrani Nikola Ninković centrirao je sa leve strane, Danko Lazović skočio u petercu gostiju i glavom spustio loptu u ćošak Popovićevog gola, taman da napravi razliku koju je tim Marka Nikolića zaslužio i pre tog trenutka i potvrdi fudbalskoj Srbiji da je zajedno sa Petrom Škuletićem najubojitiji tandem ovdašenjeg prvenstva.

Osmi pogodak iskusnog napadača omogućio je domaćinu da igra staloženije, mirnije i da se posveti kreiranju smislenijih akcija, pa je jednom takvom sreidnom drugog dela duplirao prednost i definitivno otklonio dileme oko pobednika. Saša Ilić je probio po levoj strani, centrirao, lopta preskočila Lazovića i pala pred noge Branku Iliću koji je iskoristio zicer i prvencem u dresu Partizana duplirao prednost, da bi Petar Škuletić stavio tačku na trijumf crno-belih, omogućivši im da debelo naplate dug prema rivalu koji ih je zadužio u minulom prvenstvu.



Činjenica da su Kruševljani u minula dva meča uskratili ekipu iz Humske 1 za čak pet bodova delovala je inspirativno na Sašu Ilića i njegovi saigrače, sve vreme su jurili ka golu rivala, stvarali prilike, ali sporadični pokušaji Ninkovića (9) i Drinčića (9, 26) nisu bili dovoljno precizni. Malo precizniji od njih, a opet nedovoljno da bi zatresao mrežu, bio je Petar Škuletić, no njegova bomba iz 21. minuta ostavila je trag na prečki da svedoči o nadmoćnosti Partizana u tom delu susreta i pokaže kako napadač Partizana lako ulazi u šanse. Večeras je bio neprestana pretnja po Popovića, otvarao prostor, razigravao saigrače, a čak i efektno pokušao da matira golmana Kruševljana, međutim, ono što nije uspeo on, uradio je Branko Ilić u drugom delu i tako postavio konačan rezultat utakmice koju je znatno ranije mogao da „zatvori“ probuiđeni Nikola Ninković da je bolje reagovao na proigravanje Saše Markovića.

Osim Partizana, čestitke za prikazano na Taopčiderkom brdu zaslužuju i fudbaleri Napretka. Doduše, oni nisu postigli gol, ali su ostavili utisak tima koji zaslužuje daleko bolju poziciju od pretposlednjeg mesta na tabeli. U prvom poluvremenu Nikola Trujić je mučio odbranu crno-belih kao u oba meča minule sezone, jedino nije bio dovoljno konkretan da matira Milana Lukača. Možda nije ni imao odgovarajuće saradnike u napadu, iako je Ndiaje u 24. minutu naterao Volkova da ga izblokira, a Cvetković u drugom delu stavio na muke Lukača. Čak ni šut Bajića nije bio dovoljno precizan, pa je usledila kazna,

U 86. minutu grešku Janičića iskoristio je Petar Škuletić, krenuo sam ka golmanu Napretka, zaobišao ga i 12. golom u prvenstvu učvrstio se na prvom mestu liste strelaca, a Grobarima omogućio da pesmom proslave 11. pobedu u sezoni.

Vrednu jesenje titule.



----------------------------------------------------------------------------------------

SUPERLIGA SRBIJE - 13. KOLO

PARTIZAN - NAPREDAK 3:1 (1:0)

/Lazović 37, B. Ilić 73, Škuletić 86 - Ndiaje 90+1/


Beograd

Stadion u Humskoj 1

Gledalaca: 3.000

Sudija: Vlado Glođović (Vrbas)

Žuti kartoni: A. Živković (Partizan), Gobelić, Božović, Urošević, Dimitrov (Napredak)

Partizan: Lukač - B. Ilić, Ćirković, Stanković, Volkov - S. Marković, Drinčić, Ninković (od 72. A. Živković), S. Ilić (od 88. Kojić)- Lazović (od 78. Luka), Škuletić. Trener: Marko Nikolić.

Napredak: Popović - Cvetković, Frimpong, Janičić, Urošević - Stanojević - Lazić, Gobeljić, Trujić - Ndiaje, Božović. Trener: Saša Štrbac.

(FOTO: Star sprot)
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Titula nad kojom nema ni najmanje senke - Kruzeiro opet! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 24.Nov.2014, 00:51

Na krilima paklenog tandema Rikardo Gular - Everton Ribeiro klub iz Belo Orizontea je pokazao da mu nema ravnog i okitio se četvrtom titulom prvaka Brazila u istoriji..Superiorno i dominantno kao i prošle godine, Kruzeiro se opet okitio titulom šampiona Brazila. Slavni klub iz Belo Orizontea je drugu...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.