Partizanov trijumf Brkiću u čast

Izvor: Vesti-online.com, 16.Dec.2018, 00:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizanov trijumf Brkiću u čast

Ekipa Partizana je upisala šestu pobedu u 11 kola ABA lige, pošto je u hali "Aleksandar Nikolić" pao FMP sa 83:77 (17:22; 26:20; 25:20; 15:15).

Đorđe Gagić with powerful SLAM! #ABALiga @PartizanBC pic.twitter.com/VjLwI5cdKV— ABA Liga (@ABA_League) 15. децембар 2018.

Pred sam meč odana je počast tragično ubijenom bivšem igraču Harisu Brkiću, koji je izgubio život pre 18 godina. Nošene >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << su majice sa njegovim likom i razvijen je transparent na tribinama.

Gosti iz Železnika počeli su rasterećeno i držali su utakmicu pod svojoj kontrolom.

Fantastičnom trojkom Vanje Marinkovića na tri minuta do kraja prvog poluvremena pokrenut je "parni valjak", koji je vodio posle 20 minuta sa 43:42.

@vanjam32 from downtown! #ABALiga @PartizanBC pic.twitter.com/YDqZsUYVhO— ABA Liga (@ABA_League) 15. децембар 2018.

Energija ubrzizgana sjajnim pogotkom šuterski neraspoloženog Marinkovića (1/8 za tri) preneta je i na treću četvrtinu, da bi pri vođstvu 61:52 prednost počela da opada kako se bližila poslednja sekunda perioda. FMP se približio na 65:62, ali je nalet odbijen.

U četvrtvoj četvrtini se došlo i do dvocifrene prednosti, ali žilavi igrači FMP-a su sputili na minus četiri, a ostalo je dva i po minuta na satu. "Prazan hod" Partizana nije adekvatno iskorišćen, par grešaka Rita, tehnička Rebecu skrenuli su "Pantere" sa željenog puta.

Poenterski je u ekipi FMP-a značajno ispred svih bio lucidni Slovenac Matic Rebec sa 17 poena (4/11 za tri), Đorđević je brojao do 13.

Kod pobedničkog sastava je Džok Lendejl i Đorđe Gagić  su postigli po 16 poena, a ana druoj strnai nije bilo Dragana Apića da im parira.

Trinkijerijeva ekipa je upisala treći trijumf za redom, posle uspeha na gostovanju Igokei i vrlo bitnog savladavanja Asvela u Evrokupu.

Partizan je usamljen na petoj poziciji sa 6-5, ispod su timovi sa negativnim skorom, počevši od FMP-a.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.