Partizane, sada si pao najniže! Vreme je da Božić pakuje kofere (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 04.Jan.2016, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizane, sada si pao najniže! Vreme je da Božić pakuje kofere (VIDEO)

Sramotnu utakmicu odigrali su crno-beli u Nikšiću i sada je definitivno jasno da im predstoji teška borba za opstanak

Ekipu Partizana večeras je progutala tamna nikšićka noć. Crno-beli su u gostima poniženi i poraženi sa 82:71 (18:10, 29:15, 18:19, 17:27) u 18. kolu Jadanske lige i slobodno može da se kaže ispisali jednu od najsramnijih stranica u novijoj klupskoj istoriji.

I ne samo zbog toga što >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sada najtrofejniji srpski košarkaški klub deli poslednje mesto sa Sutjeskom i Igokeom, ili što je jedina ekipa u ligi koja nema pobedu u gostima ove sezone, već zbog načina na koji je ekipa ušla i odigrala ovaj meč.

Ovo je Partizanu bio 12. poraz u regionalnom takmičenju u kojem beogradski klub nikada lošije nije stajao nego ove sezone, a u sledećem kolu ga čeka duel sa zagrebačkom Cibonom u Pioniru.

Sada je više nego jasno da uprava kluba nešto mora da menja i to pod hitno. Da li trenera ili da dovodi još neko pojačanje, mada je rok za to 10. januar, ostaje na Nikoli Pekoviću, Miroslavu Beriću i Draganu Todoriću da odluče, ali vremena gotovo da i nema.

Božić, njegov stručni štab i ekipa imali su ravno osam dana da se spreme za duel u Nikšiću koji su svi označili kao jedan od najvažnijih u sezoni. A onda, kada su su izašli na teren hale sportskog centra u Nikšić crno-beli nisu ličili ni na šta.

Tačnije, ličili su na grupu građana koja nije znala, osim na nekoliko minuta, šta radi i, narodski rečeno, gde bije. Igra Partizana potpuno se raspala sredinom druge četvrtine.

Nikakvu energiju košarkaši beogradskog tima nisu pokazali na terenu, a kako su igrali, možda je bilo bolje i da ne dolaze uopšte na utakmicu u Nikšiću. A krivica za to nije samo na igračima, već na onome koji je trebalo da ih motiviše – stručni štab.

Dozvolili su igrači Partizana rivalima da pogode osam trojki iz 14 pokušaja, a Nemanja Vranješ je prvih 20 minuta završio sa 19 postignutih poena. Na kraju je imao 27 poena. I ne samo to, ovaj 27-godišnji bek je uspeo da sakupi i 13 skokova.

Ništa se nije promenilo ni u nastavku utakmice, odnosno, ni 15-minutna pauza i razgovor u svlačionici nije doneo bolje izdanje crno-belih. Jedini vredan pomena u ekipi Partizana bio je Kevin Džouns sa 20 poena. So na ranu Partizana predstavlja i činjenica da je Sutjeska nadoknadila minus sedam iz prvog meča u Beogradu.

Ako Partizan nastavi sa ovakvim partijama, teško da će uspeti da izbori opstanak u Jadranskoj ligi, a povrh svega na ruku mu ne ide ni raspored u poslednjih osam kola.

Teški dani su pred crno-belima...



(FOTO: ABA liga/KK Sutjeska)
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

ABA JTD LIGA: Sutjeska demolirala Partizan i predala mu ‘fenjer’ (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 04.Jan.2016

U poslednjem meču 18. kola ABA lige Sutjeska je kao domaćin savladala Partizan 82:71 (18:10, 29:15, 18:19, 17:27).. . Očajno! Najkraće opisati stanje u najtrofejnijem srpskom košarkaškom kolektivu. Crno-beli su posle 18 odigranih kola poslednji tim ABA JTD lige i grčevito će se boriti za opstanak....

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.