Partizan zgromio Real – dupli brejk u Madridu u senci velikog skandala!

Izvor: B92, 27.Apr.2023, 23:01

Partizan zgromio Real – dupli "brejk" u Madridu u senci velikog skandala!

Košarkaši Partizana savladali su Real u Madridu i u drugoj utakmici četvrtfinalne serije Evrolige rezultatom 95:80 u utakmici završenoj 100 sekundi pre kraja.

Prisustvovali smo neverovatnoj tuči među igračima na 1:40 pre kraja, a kako su svi igrači bili na parketu, sudije su odlučile da se u tom momentu završi meč.

Crno-beli su tako sa dva "brejka" poveli 2-0 i došli na samo jedan korak od plasmana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na fajnal for u Kaunasu.

Prvu priliku da taj veliki poduhvat "overe" imaće u rasprodatoj Štark areni 2. maj, a u slučaju eventualnog poraza još jednu "meč-loptu" pred domaćom publikom dva dana kasnije.

Za razliku od prvog meča u seriji kada je Kevin Panter trojkom na 0,4 do kraja doneo trijumf u dramatičnoj završnici, ove večeri je tim Željka Obradovića gospodario parketom u "WiZink centru" i pokazao da je trenutno bolji od "kraljevskog kluba".

Madriđani su bili lišeni usluga Valtera Tavaresa i Fabijena Kozera, što se i te kako osetilo, dok povratak Vensana Poarijea nije mogao da nadomesti izostanak dominantnog gorostasa iz Dominikanske republike.

Najefikasniji igrač susreta bio je

Partizan je utakmicu otvorio uraganski, serijom 9:0 koju je započeo Jam Madar polaganjem, nastavio Kevin Panter trojkom, a nadovezali su se Matijas Lesor i Janis Papapetru.

Real je meč započeo šutevima za tri poena koje su pogađali Najdžel Vilijams-Gos, Mario Hezonja i Rudi Fernandes, ali je srpski tim uspvao da održava razliku.

Na kraju prve deonice Džejms Naneli je ubacio trojku za 19:31, a posle 10 minuta bilo je +10.

Real bolje otvara drugu četvrtinu i pravi seriju 7:0, ali nakon tajm-auta Željka Obradovića kreće velika serija Partizana.

Nekako ju je započeo Alen Smailagić fantastičnim zakucavanjem za 28:35, a onda je krenulo da pljušti – trojka Papapetrua, pa Smailagića, dvojka iz okreta Madara i trojka Pantera za 32:45.

Uvećao je to Partizan do odlaska na veliki odmor – 37:51.

Očekivala se reakcija Reala u nastavku i do nje je zaista došlo. Pre svega u promeni odbrani koju je predvodio energični Rudi Fernandes.

Njegovom trojkom nakon tri minuta igre kompletirana je serija Reala 11:2 kojom je domaći tim prišao na samo 48:53.

Tada na scenu stupa Džejms Naneli i pravi potez koji potpuno menja tok meča – na isteku napada pogodio je trojku sa zvukom sirene, a pritom je Vensan Poarije napravio faul.

Uzalud su sudije gledale snimak, sve je bilo čisto, a sa tih 3+1 Naneli je zaustavio nalet Reala i pokrenuo juriš Partizana do nove dvocifrene prednosti.

Iako je Rudi Fernandes do kraja treće četvrtine ubacio tri trojke, Partizan je odbio sve te nalete, a posebno furiozan bio je finiš – trojkom Ledeja i polaganjem Avramovića u kontri za 62:75.

To je samo bio uvod u rapsodiju koja je usledila u poslednjoj četvrtini. Započeo ju je Kevin Panter trojkom iz driblinga preko Serhija Ljulja, a potom redom nastavili Egzum sa pet vezanih poena i Ledej trojkom za maksimalnih +18 – 69:87.

To je nešto više od šest minuta pre kraja meča i praktično je tada bilo sve rešeno. Ne samo da je popustio pritisak sa tribina, već su i igrači Reala svojom govorom tela pokazali da je ovde sve gotovo.

I to možda ne samo u ovom meču ili Madridu, već i u čitavoj seriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moćni Partizan pobedio pre kraja: Značajna prednost pred povratak u grotlo Arene

Izvor: Danas, 27.Apr.2023

Košarkaši Partizana na korak su od sna. Još samo jedna pobeda deli crno-bele od plasmana na fajnal-for Evrolige.

Nastavak na Danas...

Grobarska euforija u Madridu! Navijači Partizana skandirali "plati pivo Ostoja", ovako je reagovao predsednik

Izvor: 24sedam.rs, 28.Apr.2023, 07:54

Meč u Madridu nije odigran do kraja, prekinut je na 1:40 do kraja, a slavili su crno-beli

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.