Partizan za spas sezone

Izvor: Danas, 20.Apr.2016, 10:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan za spas sezone

Danas su na programu revanš susreti polufinala kupa Srbije. Subotički Spartak posle utakmice bez golova na stadionu Partizana kod kuće dočekuje crno-bele (16.30) u nameri da ponovi dobru igru iz Beograda. Dva sata kasnije u Čačku će se odigrati komšijski derbi između Borca i Javora. Ivanjički superligaš ima minimalnu prednost iz prvog susreta (2:1).

Foto:STARSPORT

Spartak je tradicionalno neugodan rival Partizanu. Ove sezone su odigrali tri meča računajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << i nedavni u kupu kada su Černišovi izabranici odoleli napadima Partizana. Pre toga crno-beli su dva puta slavili minimalnim rezultatom.

- Poznajemo Partizan, znamo sve o njemu, i kvalitete, ali i mane. Dobili smo Javor za vikend što je ulilo dodatni optimizam pred revanš. Imamo pozitivan rezultat iz prvog meča u Humskoj i verujemo u naš prolazak - izjavio je kapiten Subotičana Torbica.

Trener fudbalera Partizana Ivan Tomić rekao je da bi crno-beli osvajanjem Kupa Srbije donekle spasili sezonu.

- Teška utakmica nam dolazi nakon derbija, ali momci su spremni. Odradili smo analizu i taktiku, i nadam se pravom pristupu protiv Spartaka", rekao je trener Partizana i naglasio da neće moći da računa na Brazilca Evertona zbog suspenzije

Ništa manje neizvesno neće biti ni u drugom meču u Čačku. Borac i Javor odigrali su dva prvenstvena meča ove sezone i interesantno je da su Ivanjičani slavili u Čačku, dok su "zebre" odnele sva tri boda sa stadiona kraj Moravice.

- Imamo veliki pritisak zbog loših rezultata u Superligi, ali i ogromnu želju da izborimo plasman u finale. Moramo da povratimo samopouzdanje, a prosto je neverovatno šta smo uradili u prvenstvu - rekao je 36-godišnji kapiten Javora Milovan Milović.

Iz suprotnog tabora, vezista Borca Milorad Balabanović nema dilemu ko će 11. maja biti učesnik finala iako očekuje nimalo lak zadatak da se to i ostvari.

- Potajno smo priželjkivali Javor na žrebu i sada moramo da potvrdimo da smo bili pravu. Borac će izboriti plasman u finale uz veliku podršku navijača - izjavio je fudbaler koji je zimus stigao u Čačak.

Raspored

Spartak - Partizan16.30

Borac - Javor18.30
Pogledaj vesti o: Partizan,   Subotica

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.