Partizan za mesto u finalu Slohokej lige

Izvor: RTS, 18.Feb.2010, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan za mesto u finalu Slohokej lige

Beogradski "crno-beli" napunili mrežu slovenačkog Triglava, i plasirali se u finale Slohokej lige. Partizan slavio sa 5:1, igrač utakmice Sretović.

Posle pobede nad Triglavom u Kranju od 4:3, "crno-beli"overili kartu za finale regionalne Slohokej lige, pošto su u revanš susretu u Beogradu, pred blizu 1.000 gledalaca, bili još ubedljiviji savladavši istog rivala rezultatom 5:1.

>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Partizan će u finalu odmeriti snage sa timom Maribora, koji je pobedom od 3:1 nad ekipom Mladi Jesenice rešio polufinalni duel u svoju korist sa 2:0 u seriji.

Najefikasniji hokejaš Partizana Gabrić, koji je do sada upisao 9 golova i 24 asistencije, probao je nekoliko puta da savlada golmana gostiju na početku meča, ali pak nije hteo u mrežu.

Marko Kovačević zaradio isključenje, ali Slovenci nisu uspeli da iskoriste brojčanu prednost.

Veliku grešku golmana Šureka, koji je predao pak Slovencima, hokejaši Triglava nisu uspeli da iskoriste.

Možda i najbolju akciju do tada hokejaši Partizana nisu uspeli da realizuju, Milovanović nije uspeo da asistira u kontri "dva na jedan", pa je rezultat ostao nepromenjen.

U veoma bitnom trenutku Partizan dolazi do ogromne prednosti preko Marka Kovačevića. Nakon udarca iz daljine, pak se odbio do Kovačevića koji je odlično reagovao ispred gola Slovenaca, uhvatio rukom pak, spustio na led i matirao golmana gostiju.

"Crno-beli" su osigurali lepu prednost pred početak druge deonice, i mirno su kontrolisali igru u poslednja dva minuta prve trećine.

Druga trećina krenula je magično za "crno-bele". Rani gol Račeka u drugoj deonici naterao je Slovence da zaigraju dosta otvorenije i agresivnije jer praktično nisu više imali šta da izgube.

Nekoliko puta su bili vrlo blizu gola, ali je golman "crno-belih" bio nesavladiv.

Slovenci jesu bili bolji u tom delu, tačnije imali su kontrolu, uporno pokušavali da smanje prednost Partizana, ali do gola nisu mogli. "Crno-beli" su napadali na kontre, koje su bile retke, ali itekako uspešne.

Pavel Popravko uspeo je da povisi rezultat na 3:0, na fenomenalnu asistenciju Račeka, čime je doveo Partizan samo na korak do finala.

Ipak, Slovenci su pokazali da će skupo prodati kožu. Samo nekoliko trenutaka nakon gola Popravka, Slovenci uspevaju da pronađu put do mreže domaćih. Nejc Japelj je sjajno reagovao posle udarca iz daljine i nekako proturio pak iza leđa golmana "crno-belih".

Slovenci su krenuli da igraju mnogo agresivnije i grublje, pa je viđeno dosta oštrih udaraca i nekoliko isključenja.

"Crno-beli" su zadržali pribranost i dotukli protivnika u poslednjoj trećini. Dva gola Sretovića praktično su uručila povratnu kartu hokejašima Triglava.

Sretović je ujedno i proglašen za igrača utakmice, najviše zahvaljujući postignutim golovima, mada ne bi bilo nezasluženo da je ta počast pripala golmanu "crno-belih" Šureku koji je svom timu ulio sigurnost fantastičnim odbranama.

"Parni valjak" je crno-belu kompoziciju provezao od Beograda, preko Ljubljane i Kranja. Poslednja stanica je Maribor.

Finalna serija igra se do 2 pobede. Prvi susret na programu je 27. februara u Mariboru, revanš je zakazan za 3. mart u Beogradu, a u slučaju da svaka ekipa zabeleži po jednu pobedu, treći odlučujući meč igrao bi se u Mariboru 6. marta.

Partizan - Triglav 5:1 (1:0, 2:1, 2:0)

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.