Partizan vuče Zvezdu napred

Izvor: Danas, 24.Mar.2015, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan "vuče" Zvezdu napred

Beograd - Partizanu jesen, Crvenoj zvezdi izgleda proleće. Ni jedni ni drugi ne blistaju u nastavku trke za titulu fudbalskog šampiona Srbije, ali crno-beli češće prosipaju "bodove". Sa tri remija u pet kola drugog dela prvenstva tim iz Humske sam je "pojeo" četiri od šest bodova zimske zalihe, a da ne beše startne "nule" crveno-belih protiv niškog Radničkog večiti rivali bi sada delili prvo mesto i šanse za osvajanje trofeja.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Partizan je u nedelju bio na rubu poraza u sjajnom derbiju sa Čukaričkim, ali je defanzivac Branko Ilić u "minut do 12" dao gol, za treći prolećni nerešen rezultat svog tima. I brigu svih kojima je crno-bela kombinacija boja na srcu, pošto su odlasci strelaca dve trećine pogodaka u prvih 15 krugova JSL, Petra Škuletića i Danka Lazovića, osakatili ekipu u fazi realizacije.

- Evidentno je da još nismo na nivou jesenjih igara. Nedostaju nam vic potezi, asistencije i golovi njih dvojice na poslednjoj trećini terena, gde su nam jesenas donosili prevagu. Često nam fale i koncentracija i sreća u završnici. Uglavnom, izgubili smo četiri od šest bodova prednosti, ali smo i pored toga još u situaciji da nam plasman najviše zavisi od nas samih. Sada je najvažnije da na pravi način reagujemo na remije, skoro uobičajene za Partizan na početku proleća. Moramo ostati hladnih glava, timski jaki i uvereni u uspeh. To je pravi put do konačnog cilja - misli iskusni vezista Stefan Babović, jedan od strelaca na Banovom brdu.

Dan ranije Crvena zvezda je dobila duel sa Napretkom, ali je igrom potpuno razočarala. I to ne prvi put, pa samo fantastičnim intervencijama kapitena Predraga Rajkoviću može da zahvali što Kruševljani nisu "poništili" pogodak Darka Lazovića, za novo približavanje komšijama na superligaškoj tabeli.

- Jedina dobra stvar iz ovog meča je pobeda, jer nam se u prošlosti obično dešavalo da na prvenstvenu pauzu, zbog obaveza reprezentacija, odemo bez trijumfa. Nedopustivo je da iz straha povlačimo i ostavljamo rivalima prostora za tako velike šanse. Moramo svi još mnogo da radimo - iskren je Babovićev zet i trener tima sa crveno-bele strane Topčiderskog brda Nenad Lalatović, koji je na kraju prošle, šampionske sezone ostao bez gomile važnih prvotimaca.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.