Partizan lako protiv Limoža

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Dec.2019, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan lako protiv Limoža

Košarkaši Partizana pobedili su večeras ekipu francuskog Limoža 77:58 (16:14, 24:18, 14:6, 23:18) u Štark areni u poslednjem 10. kolu grupne faze Evrokupa.

Crno-beli su takmičenje u grupi B završili sa sedam pobeda i tri poraza, pa će sa druge pozicije u drugu fazu takmičenja, iza vodeće Venecije.

U pobedničkoj ekipi najefikasniji je bio Nikola Janković sa 14 poena i pet skokova, ispratili su ga Ognjen Jaramaz i Nemanja Gordić sa po 11, dok je Stefan Birčević >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ubacio je jedan manje.

U ekipi Limoža najbolju rolu pružio je Nikolas Lang sa 11 koševa.

Izabranici Andree Trinkijerija bolje su otvorili meč, a predvođeni kapitenom Novicom Veličkovićem u prvoj deonici uspeli su da steklu osetniju prednost koja je u nastavku meča samo rasla.

Imali su crno-beli i plus 10 u drugoj deonici, ali su na poluvreme otišli sa šest poena viška.

Treći period obeležila je odlična Partizanova igra u defanzivi, što je rezultovlao da Limož postigne samo šest poena.

Dobru igru u odbrani domaći košarkaši znali su da materijalizuju u napadu, pa je Partizan sa 19 poena prednosti završio poslednji meč u grupnoj fazi.

Košarkaši Partizana će u Top 16 igrati u grupi E sa Virtusom iz Bolonje, Darsušafakom i Trentom, a druga faza Evrokupa počinje 8. januara.

Trener crno – belih Andrea Trinkijeri, pred poslednji meč u grupi B, rekao je da je obaveza crno-belih da na pravi način završe prvu fazu takmičenja.

I za meč protiv Limoža, KK Partizan NIS je doneo odluku da produži akciju po kojoj deca uzrasta do 14 godina mogu da besplatno prisustvuju meču. Besplatan ulaz za decu uzrasta do 14 godina, biće moguć uz preuzetu besplatnu kartu u pratnji odraslih.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.