Partizan uživo: Crno-beli uzeli bod

Izvor: RTS, 22.Nov.2012, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan uživo: "Crno-beli" uzeli bod

Nefči - Partizan 1:1 (kraj). Partizan je uepeo da jednom zatrese mreži, i osvoji jedan bod na gostovanju protiv Nefčija. Azerbejdžanski tim prvi došao u vođstvo evrogolom Flavinja u 10. minutu. Izjednačio Mitrović u u 68. minutu. Isti igrač nekoliko minuta kasnije dobio crveni karton.

19.52 - Partizan - Nefči 1:1 (kraj) 

19.44 - U finišu meča Vobaj pokušao da lobuje golmana Partizana, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ali Petrović dobro reagovao. 

19.39 - Saša Marković zamenio Jojića. 

19.32 - Stefan Mitrović dobio direktan crveni karton. Partizan poslednjih 15 minuta igra sa igračem manje. 

19.23 - Nefči - Partizan 1:1. Mitrović dao gol za izjednačenje Partizana. Nakon gola Mitrović dobacio nešto golmanu Stamenkoviću.

19.22 - Stefan Šćepović zamenio brata, Marka Šćepovića.

19.18 - Jojić imao solidan pokušaj, ali šutirao iznad prečke.

19.03 - Mitrović zamenio Lazara Markovića. 

19.02 - Počelo drugo poluvreme meča u Bakuu. 

18.46 - Nefči - Partizan 1:0 (poluvreme). 

18.43 - Nemanja Tomić zbog protesta kod sudije dobio žuti karton. 

18.40 - Nova opasnost po gol Partizana, i ovoga puta sa desne strane. U poslednjem trenutku Ivanov sprečio loptu da uđe u gol, pošto je golman Petrović već bio savladan.

18.35 - Kako se bliži finiš poluvremena tempo igre pao. Azerbejdžanski tim napravio malo ozbiljniji napad po levoj strani, ali nisu uspeli da naprave konkretniju akciju. 

18.24 - Stefan Šćepović propušta izvanrednu priliku za Partizan. Posle asistencije Jojića, Šćepović sam izašao pred golmana Stamenkovića, ali njegov udarac otišao pored stative. 

18.23 - Imamerdijev još jednom mogao da ugrozi gol Partizana, ali je njegov udarac iskosa sa desne strane otišao visoko iznad gola. 

18.19 - Malo je falilo da Nefči duplira prednost protiv Partizana. Udarac Imamardijeva sa desetak metara odlično je odbranio golman Petrović. 

18.14 - Partizan imao napad po desnoj strani, ali je posle centaršuta Stefan Šćepović samo okrznuo loptu glavom, koja je zatim otišla u golaut.

18.10 - Nefči - Partizan 1:0. Golčinom Flavinja u 10. minutu Nefči došao u vođstvo. Igrač domaće ekipe postigao posle sjajnog udarca sa velike udaljenosti. 

18.03 - Posle tri minuta igre Nefči imao solidnu šansu, ali je udarac Vobaja iskosa sa desne strane otišao preko gola. 

18.01 - Za Partizan igraju: Petrović, Miljković, Ivanov, Ostojić, Volkov, Smiljanić, S. Ilić, L. Marković, S. Šćepović. Nefči nastupa u sastavu: Stamenković, Bertućim, Mitreski, Junusade, Mehdijev, Gulijev, Sadigov, Flavinjo. Imamardijev, Vobaj, Kanales.

18.00 - Počeo meč između Nefčija i Partizana. 

Ovogodišnja evropska turneja crno-belih u Evropi približava se kraju. U pretposlednjoj epizodi crno-beli igraju u Bakuu protiv Nefčija, u meču koji nema veliku takmičarsku važnost.

Ali, daleko od toga da neće biti uzbudljivo. Ulozi u meču su čast i bodovi za srpski fudbal. I Nefči i Partizan nemaju niti jednu pobedu u ovogodišenjm izdanju Lige Evrope, pa su na trećem i četvrtom mestu u grupi.

U meču u Beogradu bilo je mnogo varnica, za šta se pobrinuo Saša Stamenković, golman Nefčija, nekadašnji čuvar mreže Crvene zvezde. I za ovaj meč, Stamenković je „bocnuo" crno-bele, obećavši da mu ni u ovom meču neće dati gol.

To može biti samo dodatni motiv Partizanu, koji, ako ponove igru kao iz dvomeča sa Interom, mogu obradovati svoje navijače, koje još boli neshvatljiv poraz u večitom derbiju.

Nije samo Stamenković provocirao crno-bele, već i novinari u Bakuu. Na konferenciji za medije, tražili su od trenera Partizana Vladimira Vermezovića da se izvini za kašnjenje, što ovaj nije želeo da učini.

"Neću nikome da se izvinjavam, jer niko od domaćina nije došao da mi pokaže gde je sala za konferencije. Nemojte me zamarati glupim pitanjima, lutali smo oko stadiona, dok nam slučajni prolaznik nije pokazao put", rekao je Vermezović.

Kada je reč o "ratu" na terenu, Vermezović je najavio minimalne promene u odnosu na derbi, ali je rekao da će ideja igre biti ista kao i u svakom meču.

"Idemo na pobedu, ali ne pitamo se samo mi. Ali, verujem u svoj tim, pobedili smo deset mečeva u nizu pre derbija i odigrali dva dobra meča sa Interom", rekao je trener Partizana Vladimir Vermezović.

"Bez obzira na to što nemamo šanse za prolaz, utakmica je vrlo važna za nas. Želimo da ostavimo dobar utisak, da napravimo pomak i popnemo se na treće mesto u grupi. S obzirom na to da je Nefči u prethodnom kolu šampionata pobedio sa 8:1, sigurno su puni samopouzdanja, ali mi znamo šta nas čeka i spremni smo na sve", rekao je Vermezović.

Meč se igra na stadionu Tofig Brahramov u Bakuu, kapaciteta 31.000 mesta, a glavni sudija je Sajmon Li Evans iz Velsa.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.