Partizan udaljio Radnički od Evrope

Izvor: RTS, 12.Maj.2012, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan udaljio Radnički od Evrope

Partizan je pobedom u Kragujevcu nad Radničkim značajno umanjio nade domaće ekipe da će se po okončanju sezone domoći mesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope. Radnički su prestigle ekipe koje su slavile u ovom kolu, Vojvodina, Jagodina i Sloboda. Borac se seli u niži rang takmičenja.

U pretposlednjem kolu Jelen Superlige Partizan je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << slavio u Kragujevcu i time značajno umanjio šanse Radničkog da se naredne sezone nađe u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Jedini pogodak na susretu bio je delo Stefana Babovića, i to u 20. minutu susreta.

Radničkom ne idu na ruku ni pobede Vojvodine i Jagodine, te su „crveni đavoli" sada pali na petu poziciju.

Trener Avram Grant meč je počeo sa mladim Nikolom Ninkovićem u sastavu, kao i Aleksandrom Miljkovićem na, za njega, neobičnoj poziciji levog beka.

Partizan je poveo iz prve prave prilike. Zamenik kapitena Partizana Stefan Babović iskoristio je asistenciju Ninkovića i lepim udarcem poslao je loptu u gortnji levi ugao Čančarevićevog gola.

Nastavak susreta kasnio je nekoliko minuta zbog tuče dve zaraćene frakcije navijača Partizana . Intervenisala je i policija. Meč je, zatim, nastavljen bez većih problema.

Prvu priliku u drugom delu igre propustio je Radnički, kada je Simić šutirao tek pored gola gostiju.

Radnički je bio daleko bolji u drugom poluvremenu, kontrolisao je igru i sredinu terena, ali njihova opsada nije dala rezultata. Prilike su propustili Nedović i Milošković.

Bilo je očigledno da bez pomoći Filipa Kostića i Darka Spalević nisu mogli da otključaju odbranu rivala, te su prvi put poraženi ove sezone na svom terenu.

U tom ritmu se i završio susret, te je Partizan stigao do još jedne pobede ove sezone, iako zaista nije briljirao. Na drugoj strani, mnogo štošta treba da se dogodi u poslednjem kolu pa da Radnički sjajnu sezonu kruniše izlazkom u Evropu.

Fudbaleri Vojvodine pobedili su danas Borac u Čačku sa 2:0, u utakmici 29. kola Super lige Srbije.

Novosađani su pobedom ponovo izbili na treće mesto Super lige i u slučaju trijumfa u poslednjem kolu obezbediće učešće u kvalifikacijama za Ligu Evropa sledeće sezone.

Borac će posle poraza sigurno ostati na 15. mestu, koje vodi u niži rang takmičenja. Strelci za Vojvodinu bili su Miroslav Stevanović u 38. i Milan Bojović u 62. minutu.

Jagodina je savladala u gostima Metalac sa 1:0 golom Miloša Stojanovića u 33, a Sloboda je bila bolja na svom terenu od kulskog Hajduka sa 4:2.

Javor je u gostima dobio Smederevo golom Obiore Odite u 31. minuta, a ekipa Ivanjica je uspela da sačuva prednost u drugom poluvremenu, iako je od 47. igrala sa igračem manje pošto je Nikola Vujadinović dobio crveni karton.

Novi Pazar je kod kuće savladao OFK Beograd sa 2:1. Strelci za domaćina bili su Admir Kecap u 27. i Djordje Tutorić u 47. minutu, dok je Miloš Mijić u 87. postigao jedini gol za goste.

BSK je u Borči pobedio subotički Spartak sa 2:0 golovima Miloša Stamenkovića u 55. i Milana Vignjevića u 65. minutu.

U poslednjem meču 29. kola Crvena zvezda od 19.00 dočekuje Rad.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.