Partizan u top formi

Izvor: Politika, 22.Sep.2010, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan u top formi

Kondicioni trener „crno-belih” Dejan Ilić ne brine uoči meča s Arsenalom u utorak. – Kleo najspremniji među strancima. – Neki novi Saša Ilić. – Krstajić na posebnom tretmanu

Opčinjeni smo načinom i lakoćom podnošenja i najvećih fizičkih napora engleskih klubova i uvek se s pravom pitamo na koji način timovi sa Ostrva pokazuju dominaciju u odnosu na druge. Sada pred meč Partizana sa Arsenalom >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << postavlja se pitanje mogu li „crno-beli” da pariraju ekspediciji iz Londona.

Zakon fizike je neumoljiv: samo najjači i najspremniji opstaju. Kondicioni trener Partizana Dejan Ilić, smatra da se igrači našeg prvaka nalaze u odličnoj formi i da će imati dovoljne snage da se suprotstave Arsenalu.

– Ne pripremamo se u nekom posebnom fizičkom smislu za predstojeći duel sa engleskim klubom, kaže Ilić. Posle gostovanja u Čačku i utakmice koja nas očekuje sutra protiv Spartaka, najvažniji je oporavak. Kada su pred igračima ovako značajne utakmice insistiramo pre svega da se što više odmaraju, da ne idu u zadimljene prostorije, jednom rečju da budu u „kućnom karantinu”.

Šta još pomaže u oporavku kod vrhunskih sportista?

– Tu zapravo fizioterapeuti imaju značajnu ulogu, jer preko specijalnih masaža pokušavaju da što više opuste telo. Naravno ne treba zaboraviti ni vitaminizaciju, a kada je reč o treninzima, oni naravno, u dogovoru sa šefom stručnog štaba treba da budu tako prilagođeni da ne osete nikakav umora. Zato se nekoliko dana pre ovakvih mečeva trenira jednom dnevno, kaže kondicioni trener šampiona.

Da li se može kazati da je Partizan trenutno u tom formi?

– S obzirom da smo igrali kvalifikacije za Ligu šampiona, da je prvenstvo poodmaklo, možemo reći da se naši igrači nalazi u odličnoj fizičkoj formi. Treba imati u vidu da se forma tempira za period, najjači i najspremniji smo bili za odlučujuće mečeve za Ligu šampiona, a s obzirom da to nije bilo tako davno, može se reći da su Partizanovi igrači trenutno na visokom nivou fizičke pripremljenosti, smatra Ilić.

Ove sezone gledamo „nekog novog” Sašu Ilića. Šta se zapravo dogodilo sa njim da je praktično jedan od najspremnijih fudbalera?

– Ilić je pre svega jedan timski igrač. Sve zadatke koje mu je trener definisao, za sada izvršava izvanredno. Ne treba zaboraviti da je odlično odradio pripreme i da je veoma motivisan ušao u prvenstvo. Samim tim su ga i mimoišle povrede. Ni jednu utakmicu u Evropi nije istrčao manje od 11 kilometara. U Donjecku smo imali čak trojicu igrača koji su pretrčali više od 11 kilometara, dok je Petrović u revanšu sa Anderlehtom istrčao 15 kilometara za 120 minuta.

Ko je trenutno najspremni od stranaca u „crno-belom” dresu?

– Boja je fizički najdominantniji, ali se još uvek prilagođava, s obzirom da nam se tek nedavno priključio. Kleo igra u visokom ritmu, dosta trči. Kamara ima različite faze kao i Boja, dok je Moreira trenutno povređen.

Dejan Ilić ne krije da je u ovom momentu svaki igrač važan ali da je Mladen Krstajić, s obzirom na godine i iskustvo na posebnom tretmanu.

– Krleta posebno pazimo, on je kada su u pitanju povrede najosetljiviji. Igrao je u Donjecku na sopstvenu odgovornost sa zaštitnom maskom . Tim činom je pokazao ljudsku veličinu jer je rizikovao svoje zdravlje za dobro kluba, kazao je kondicioni trener Partizana pred važne mečeve kako na domaćoj sceni tako i u Evropi.

Dragan Todorović

objavljeno: 23.09.2010.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

ARSENAL MAŠINERIJA ZA DAVANJE GOLOVA

Izvor: Kurir, 23.Sep.2010, 08:09

Parni valjak protiv mašine za davanje golova. Fudbaleri Arsenala ove sezone su na sedam mečeva postigli čak 24 gola, što navijačima Partizana treba da..Parni valjak protiv mašine za davanje golova...Fudbaleri Arsenala ove sezone su na sedam mečeva postigli čak 24 gola, što navijačima Partizana...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.