Partizan u seriji, Trinkjeri dobio prvi klasik!

Izvor: Mondo, 10.Nov.2018, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan u seriji, Trinkjeri dobio prvi "klasik"!

Aleksej Nikolić raspalio je strasti u "Pioniru" na 15 poena razlike za Cibonu u prvoj četvrtini, posle čega su periode dominacije imali i Marinković i Zagorac i Lendejl. Slede Zenit i Budućnost.

Košarkaši Partizana vezali su i treću pobedu u sedam dana od dolaska Andree Trinkjerija na mesto trenera!

U novom "klasiku" ABA lige, Cibona je pred punim tribinama "Pionira" otvorila utakmicu sa devet uzastopnih pogodaka i vođstvo od 8:23, što je crno-bele isprovociralo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da serijom 25:0 preuzmu kontrolu utakmice i potom "slome" otpor gostiju krajem treće deonice kada je Rade Zagorac vezao tri trojke iz tri pokušaja i nagovestio ishod:

Partizan - Cibona 86:67 (23:23, 22:17, 24:16, 17:11) u derbiju 7. kola ABA lige, u kom je zaustavljena serija "cibosa" od tri pobede.

Pred put u Rusiju na duel sa Zenitom i potom u Crnu Goru na novi regionalni derbi, sa ekipom Budućnosti, Trinkjerijev sastav popravio je skor na 4-3 u ABA ligi i u pobedama nad Megom, Trentom i Cibonom prepoznao lidere za nastavak sezone velikih očekivanja: Rade Zagorac, Džok Lendejl, Vanja Marinković, Markus Pejdž, ali i Aleksej Nikolić koji je ovacijama ispraćen iz igre na kraju duela u koji je uneo mnogo pozitivne energije i "raspalio" strasti na "minus 15" u prvoj četvrtini.

Uskoro opširnije...

Prvi put u višedecenijskom rivalstvu dva bivša prvaka Evrope, goste iz Zagreba dočekaće stranac na klupi crno-belih, Andrea Trinkjeri, čiji je dolazak u Beograd prekinuo seriju od šest poraza ekipe u ABA ligi i Evrokupu.

Pre i posle duela, Italijan će se rukovati sa kolegom Ivanom Velićem, čiji su "cibosi" otvorili sezonu porazima od Crvene zvezde, Igokee i FMP Železnika, pa vezali tri regionalne pobede nad Cedevitom, Olimpijom i Mornarom, što znači da će bolji večeras otiči u pozitivan, a poraženi u negativan skor pred nastavak šampionata.

Partizan ima pet pobeda u nizu nad Cibonom, koja u Beogradu nije slavila od 2009. godine.

Trinkjeri je preuzeo ekipu po povratku iz Ankare prošle nedelje, gde su crno-beli uveliko bez trenera Nenada Čanka zabeležili šesti neuspeh u nizu u meču sa Turk Telekomom, nakon čega je debitovao pobedom u veoma važnom meču sa Megom u Sremskoj Mitrovici i potom se predstavio partizanovcima u "Pioniru" u meču sa Trentom, koji je takođe nadigran.

Crno-bele posle duela sa Zagrepčanima očekuju dva gostovanja, Zenitu u Sankt Peterburgu, pa Budućnosti u Podgorici, zbog čega bi pobeda večeras u rasprodatoj Dvorani "Aleksandar Nikolić" imala veliku rezultatsku važnost.

Ostanite uz Mondo, pratićemo meč uživo...

Iz minuta u minut:

86:65 (39.) - Lendejl! Sada trojka, za 21 razlike.

83:64 (38.) - Tajm-aut crno-belih okončao je i period bez poena. U prvom sledećem napadu ubačena su tri, preko Marinkovića, pa novi poeni perfektnog Lendejla, koji i dalje nema promašaj iz igre.

76:62 (37.) - Partizan je stao, ali Cibona ne uspeva da mu priđe. Doduše, gosti su smanjili na 16 razlike poenima sa linije penala, što na tri minuta pre kraja svakako neće ugroziti izvesnu pobedu crno-belih.

76:60 (35.) - Kompletnu petorku zamenio je Velić na pet minuta do kraja meča, ali to za sada ne donosi nikakve promene u igri Cibone.

74:58 (33.) - Minut posle Trinkjerija, tajm-aut zatražio je Velić, a naterao ga je na to Marinković - trojkom za 16 poena razlike. Pre toga, partizanovci su ovacijama ispratili na klupu borbenog Nikolića, koji je pošteno popunio sve statističke kolone, ali ono što neće pisati u tabelama na kraju je energija sa kojom je izlazio na parket. Publika je to mogla jasno da vidi.

71:58 (32.) - Posle minuta odmora koji je pozvao Trinkjeri, Lendejl je izgradio poene i vratio 13 razlike.

treća četvrtina

* statistika * Cibona je pogodila prva četiri šuta u drugom poluvremenu (Rajli-Ros i Bundović dvojke, Bilinovac vezane trojke) i potom za pet i po minuta igre ostala bez pogotka iz igre.

66:56 (30.) - Pejdž i Rozić razmenili su poene sa penala u poslednjem minutu, nakon čega je Velić postavio zonu, a Zagorac je razbio trećom trojkom u nizu za maksimalnih 13 razlike na kraju treće deonice. Ovaj period igre bio je znatno "tvrđi" od prethodna dva, timovi su se mučili u pokušajima da "nađu" šut, a našao ga je Zagorac - tri šuta, tri trojke za 15 poena ukupno!

64:54 (29.) - Druga vezana trojka Zagorca, ovog puta iz ugla posle prodora Nikolića i Partizan je opet na "plus 10". Na drugoj strani, Ljubičić je bacio dva teška promašaja, na oduševljenje domaćih navijača. Velić je na dvocifrenu prednost crno-belih odgovorio zonskim presingom, koji je Partizan lagano probio.

61:54 (27.) - Period igre u kom i nije bilo igre, već prekida, faulova, tajm-auta, izvođenja lopte iz auta, slobodnih bacanja... prekinuo je Zagorac, trojkom!

58:51 (26.) - Vođstvo Cibone, pa trojka Lendejla, ulaz Pejdža, dvojka Marinkovića (+penal), tajm-aut Velića i tehnička treneru gostiju, koji je žestoko protestovao kod sudija. Ovako-onako, na seriju jednih usledila je nova serija drugih - 8:0 za Partizan!

50:51 (25.) - Pauza je izbacila iz ritma oba tima, s tim da se Cibona nešto bolje snašla sredinom treće četvrtine kada se razigrao Bilinovac. Sudije su pregledale snimak kod njegove trojke za vođstvo, priznale koš i dosudile faul Marinkoviću, pa je na dve vezane trojke bek "cibosa" dodao i ekstra poen.

druga četvrtina

* statistika * Nikolić ima 13 poena za 13 minuta u igri, ali uz šut 2/2 za dva i 3/5 za tri poena. Sakupio je dva skoka, podelio dve asistencije, ukrao četiri i izgubio dve lopte. Kako je igrao plej crno-belih govori i 19 poena prednosti ostvarenih sa njim na parketu. Bandović ima 10 poena (4/5 iz igre).

45:40 (20.) - Cibona je vodila 15, Partizan serijom 25:0 i sam stigao do 10 poena prednosti, tada se razigrao Bundović i praktično sam kreirao seriju 0:8, ali je poslednju reč imao domaći tim - trojka Marinkovića i polaganje Sija bili su odgovor na Velićevu zonu pred odlazak na odmor. Možemo reći da je ovo bilo jedno od čudnijih 20 minuta u ABA ligi ove sezone. Šta donosi nastavak?

43:40 (20.) - Bundovićevu seriju od 0:8 na kratko je prekinuo Marinković, trojkom za pet razlike, ali je Bundović i na to imao odgovor: deset poena igrača za kog crno-beli nemaju rešenja.

40:36 (18.) - Prvi put je Partizan ispao iz ritma od početka utakmice i starta rivala šutem 9/9 iz igre. Bundović je sa četiri poena u nizu, polaganjem i zakucavanjem, vratio "cibose" na samo četiri poena zaostatka. Serija 0:6.

40:30 (16.) - I Trinkjeri i Velić "spustili" su igru pod obruče u poslednja dva-tri minuta. Ljubičić sa penala, pa "kucanje" Sija, nakon čega su Markota i Marinković "izgradili" poene iz reketa.



Izvor: YouTube

36:26 (14.) - Gilbert jeste trojkom prekinuo seriju svog tima od osam minuta bez poena, ali nije zaustavio Nikolića - trojka na trojku i ovacije sa tribina u trenutku kada je Trinkjeri odlučio da ga odmori. Bek crno-belih ima već četiri ukradene lopte i tri trojke za 13 poena.

33:23 (14.) - Zagorac 1+1, serija je 25:0.

31:23 (13.) - Nikolić! Ukradene lopte, trojke, asistencije, a sada i polaganje u kontri za 23:0 i još jedan Velićev tajm-aut. On je vratio najbolju petorku na parket početkom druge četvrtine, ali nije uspeo da zaustavi Trinkjerijev sastav, koji uveliko uživa u podršci sa tribina.

29:23 (11.) - Gde je stao u prvoj, Nikolić je nastavio u drugoj četvrtini - trojkom za prvo vođstvo Partizana na utakmici, koje je potom uvećao Si skokom u napadu i polaganjem, pa i dodatnim slobodnim bacanjem. Serija crno-belih traje: 21-0.

prva četvrtina

23:23 (10.) - Kada ide-ide, kada ne ide - ne ide. Bandović je promašio oba penala na kraju prve deonice, tako da je ostalo nerešeno i to samo četiri minuta nakon rezultata 8:23 na semaforu. Od tada, praktično od Zagorčevog ulaska u ritam, Partizan je promašio samo jedan šut, a tri trojke vezali su u tri napada Pejdž (2) i Nikolić.

23:23 (10.) - Kakva četvrtina! Bilo je 8:23, a sada je 23:23. Na dve trojke Pejdža, trojkom se nadovezao i Nikolić! Uz dva poena koja je postigao pre toga, jedan je od zaslužnijih za seriju 15:0...

20:23 (9.) - Prvi promašaj gostiju i Partizan je ušao u zonu! Ljubičić je izašao iz igre, a Pejdž vezao dve trojke u dva napada za seriju 12:0 i buku u dvorani.

12:23 (8.) - Tajm-aut Cibone i žestok razgovor Velića sa igračima nakon što je Partizan iz dve kontre stigao do četiri laka poena i smanjio na devet razlike. "Cibosi" ne maše iz igre, ali već imaju sedam izgubljenih lopti.

* statistika * U prvih 7 minuta igre u "Pioniru", Cibona je šutirala 5/5 za dva i 4/4 za tri poena (!?)

8:23 (6.) - Gosti igraju brzo, prosto i - precizno! Bundović za dva, Ljubičić za tri (posle još jedne greške Partizana), pa prodor i asistencija Ljubičića za Markotu, koji je ubacio trojku kao na treningu.



Izvor: YouTube

5:15 (4.) - Koš Lendejla, uz faul i ubačeno slobodno bacanje podigao je atmosferu u dvorani, ali gosti nisu stali - Džeferson je brzo odgovorio na drugoj strani. Trinkjeri je uveo Zagorca umesto Lendejla.

2:12 (3.) - Gegić! Partizan se "upisao" na semafor.

0:12 (3.) - Šta je tajm-aut doneo Partizanu? Novu izgubljenu loptu i trojku Rajli-Rosa na drugoj strani za dvocifreni zaostatak pre ulaska u 4. minut.

0:9 (3.) - Nervozan početak crno-belih i tajm-aut Trinkjerija posle samo dva i po minuta igre. Izgubljene lopte, nerezonski šutevi i odbrana bez faula isprovocirali su Italijana, koji je već podigao ton tokom minuta pauze.

0:0 (1.) - Startne petorke: Gegić, Lendejl, Pejdž, Marinković i Janković, odnosno Ljubičić, Rajli-Ros, Rozić, Markota i Džeferson.

Rezultati 7. kola:

petak

Zadar - Mega 80:84

subota

Olimpija - Crvena zvezda 60:83

Partizan - Cibona 19.00 (Arena sport 1)

Cedevita - Igokea 21.00 (Arena sport 1)

nedelja

Mornar - Budućnost 19.00 (Arena sport 1)

ponedeljak

FMP - Krka 18.00 (Arena sport 1)

Tabela: Zvezda 7-0, Mega 6-1, Budućnost 4-2, Cibona 3-3, Partizan 3-3, FMP 3-3, Zadar 3-4, Cedevita 2-4, Igokea 2-4, Mornar 2-4, Krka 2-4, Olimpija 2-5.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.