Partizan u pretposlednjoj sekundi srušio Cedevitu i vratio se u igru za F4!

Izvor: Blic, 03.Mar.2013, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan u pretposlednjoj sekundi srušio Cedevitu i vratio se u igru za F4!

Partizanu su se konačno vratili svi porazi u poslednjim sekundama ove sezone - crno-beli su u Zagrebu u 23. kolu ABA lige pobedili Cedevitu košem Dragana Milosavljevića u samom finišu meča rezultatom 77:76 (10:14, 16:21, 22:19, 29:22) i na taj način su ostali u igri za plasman na Fajnal for.

Gubio je Partizan tokom većeg dela susreta da bi u poslednjoj četvrtini postigao 29 poena i ušao u tradicionalno dramatičnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << završnicu ove sezone.

Koliko je sreća u pojedinim utakmicama, poput one u Bambergu okrenula leđa crno-belima, toliko ih je sada pogledala jer je Cedevita imala 76:75 kada je na 18 sekundi pre kraja Leo Vesterman organizovao napad.

Tokom dvokoraka mu je ispala lopta, ali ju je nekako ipak uhvatio, prosledio Draganu Milosavljeviću, koji ju je pod košem nekako umuvao tamo gde treba.

Isti taj Milosavljević do tada je igrao bez poena i sa "-1" indeksom korisnosti, a na kraju je ipak ispao junak meča. Poslednji napad crno-beli su uspešno odbranili i na taj način ostali su na mestu koje garantuje borbu za Fajnal for.

Slično meču u Beogradu u kojem je posle prvih deset minuta bilo 14:11, a na poluvremenu 28:24 za Cedevitu, i sada crno-beli nisu umeli doslovno rečeno da postignu koš u prvoj četvrtini.

Pet minuta, da, prvih pet minuta meča igrači Partizana su tražili šansu u napadu kako bi poentirali i tek tada je Gagić smanjio na 3:2. Suton, Rajt i Tomas bili su najraspoloženiji u redovima Cedevite, dok je Partizan preko Gagića, Lučića i Bogdanovića pokušao da parira.

U prvoj četvrtini bio je odličan, a u drugoj - savršen. Marko Tomas je maltene sam odveo Cedevitu na "+9" na kraju prvog poluvremena zabeleživši 1/1 za dva, 3/3 za tri i 2/2 sa linije slobodnih bacanja!

Partizan se dobro držao, u dva trenutka i vodio sve do 18. minuta kada je bilo 27:26. Onda je usledila serija Zagrepčana od 8-0 u režiji Sutona (trojka) i Tomasa (trojka, penali).

Početak treće četvrtine doneo je bolju igru Partizana u napadu a istakli su se Vesterman i Lučić. Upravo ova dva košarkaša su u 25. minutu sa dve trojke i jednim poenom iz igre preokrenuli rezultat protiv Cedevite na 42:43.

Kao da su zaboravili na Predraga Šuputa, igrači Partizana su mu dozvolili da veže pet poena, i uz koš Sutona bilo je 49:43 za Zagrepčane.

Razočarani trener crno-belih Duško Vujošević insistirao je na pritisku u odbrani a to je pomoglo Partizanu da do isteka treće deonice samo održi "-6" (54:48).

U poslednjoj četvrtini konačno su se razigrali Dru Gordon i Vesterman koji su korak po korak približavali Partizan cilju, a on je postignut na opisan način.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Daris Bertans i Vladimir Lučić

sa po 18 poena, dok je Cedevitu predvodio Marko Tomas sa 26 poena.

Partizan u narednom kolu dočekuje Igokeu.

ABA liga, 23. kolo:

Nedelja:

Cedevita - Partizan 76:77 (14:10, 21:16, 19:22, 22:29)

Ponedeljak:

20:30 Igokea - Solnok

Subota:

Crvena zvezda - Cibona 97:95

Split - Široki 88:83 / 73:73

Radnički Kragujevac - Budućnost 78:63

MZT Skoplje - Zadar 94:69

Petak:

Olimpija - Krka 76:73

Povezane vesti: Mučenje u Pioniru Partizan prekinuo serijom 11:0 i slomio otpor Cedevite Vujošević: Ne interesuje nas politika, meč sa Cedevitom je pravi derbi Vujošević: Zvezda i Cedevita favoriti za osvajanje ABA lige Anzulović: Za nas je bio izazov da prekinemo Partizanovu dominaciju Raško Katić: Sramota me je kako je tim Partizana izgledao

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Partizan pobedom nad Cedevitom čestitao Vujoševiću rođendan, crno-beli blizu F4!

Izvor: Blic, 03.Mar.2013

Partizanu su se konačno vratili svi porazi u poslednjim sekundama ove sezone - crno-beli su u Zagrebu u 23. kolu ABA lige pobedili Cedevitu košem Dragana Milosavljevića u samom finišu meča rezultatom 77:76 (10:14, 16:21, 22:19, 29:22) i na taj način su ostali u igri za plasman na Fajnal for...Gubio...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.