Izvor: MozzartSport.com, 13.Apr.2021, 17:52

Partizan u međuprostoru

Stanojevićev tim prerastao „domaćicu“, ali mu je još nešto potrebno da bi mogao u trku sa Zvezdom

Vreme prolazi – žal ne. Iako je 164. večiti derbi igran prošle sedmice, a u međuvremenu savladan Radnički iz Niša, susret sa Crvenom zvezdom i dalje je jedna od centralnih tema u Partizanu. Po kancelarijama se i dalje raspreda o propuštenim šansama iz prvog i neshvatljivom padu ekipe u drugom poluvremenu gostovanja na Marakani, ostavljajući širok prostor za debatu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << od krucijalnog značaja za budućnost kluba.

Kako se podići na nivo u kome sa aktulenim i izvesno budućim šampionom može da se takmiči.

Period između dva derbija pokazao je da su crno-beli drastično napredovali u Superligi, a direktni okršaji sa najvećim konkurentom da nisu (još) na istom broju obrtaja. Serija od 19 trijumfa (17 u prvenstvu, dve u Kupu Srbije) najbolji je dokaz da je moguće pobeđivati u kontinuitetu, odgovor Miroslavu Đukiću, Zoranu Mirkoviću i Savu Miloševiću na njihove kikseve na „malim“ utakmicama, pokazatelj da je aktuelni stručni štab na čelu sa Aleksandrom Stanojevićem iz tima sklonog greškama izvukao maksimum i naučio ga da skuplja bodove iz meča u meč, da je to normalan i prirodan sled u velikom klubu poput Partizana. U početku ga je oblikovao u takmičarski, kasnije i u estetski. Čak i psihološki stabilan. Jer, kad je Stanojević došao za trenera ekipa je „pucala“ na mentalnom planu što se moglo primetiti pre i posle prvog ovosezonskog derbija. Uoči tog meča odigrala je nerešeno na gostovanju u Gornjem Milanovcu (primila izjednačujući gol devet minuta pre kraja), da bi u kolu koje je pratilo 1:1 u Humskoj izgubila u Nišu (0:1). A sad je lako rešila duel sa Metalcem kod kuće kao prethodnicu odlaska u komšilik (3:0) i onaj sa Radničkim (2:0).

Podigla se. Mic po mic se pomerala, rasla, pobeđivala i stvorila impresivnu seriju kakva odavno nije zabeležena u klupskim almanasima. Niz od 19 slavlja trebalo bi da ilustruje kako je Partizan apsolvirao „domaćicu“. One rivale koji su mu u bliskoj prošlosti zadavali probleme dobijao je. Čak i rutinski. Vojvodinu učinio bezopasnom sve do nadoknade, Voždovac samleo, Radnički tukao rutinski... Sa takvim protivnicima više nema problema. A prošle sezone je, primera radi, od Novosađana izgubio dvaput u sedam dana, od Zmajeva poražen u Humskoj, godinama se mučio sa Nišlijama.

Većina protivnika u Superligi nije problem Partizanu. Jedan, trenutno jeste.

Crvena zvezda je iz dva večita derbija izašla sa četiri boda. Poen u Humskoj bio joj je dovoljan da sačuva „plus osam“, a tri sa stadiona „Rajko Mitić“ da ode na, po svemu sudeći, nedostižnih 12. Crno-belima je ostalo saznanje da su bolje otvorili oba duela, međutim, na kraju im to malo vredi. Skoro ništa. Ovaj drugi derbi su izgubili i zbog manjka jakih utakmica. Od prethodnog duela sa crveno-belima jedini protivnik dostojan pažnje, kvaliteta i renomea bila im je Vojvodina. Sastav Dejana Stankovića je u međuvremenu igrao po dvaput sa Hofenhajmom, Slovanom, Gentom i Milanom i u dogređenim trenucima sudara na travi Marakane videla se prednost domaćina stečena na osnovi tih osam evropskih utakmica.

Zato je Partizanu od izuzetne važnosti da iskoristi povoljan žreb, plasira se u Ligu konferencija, dobije utakmice tokom sedmice na kojima će jačati, popunuti međuprostor između dominacije nad ostalim timovima u Srbiji i nedovoljne učinkovitosti u duelima sa prvakom države.

U Humskoj su uvereni da im je malo potrebno, na sadašnji tim nadogradnja sa tri, četiri fudbalera. Samo, to moraju da budu igrači koji prave razliku, da se kadar proširi u kvalitetom i kvantitetom, pa da se od leta napadne titula. Sa ozbiljnim adutima.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.