Partizan u finišu srušio Cedevitu Olimpiju, Budućnost iščupala pobedu protiv FMP-a (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2020, 22:25

Partizan u finišu srušio Cedevitu Olimpiju, Budućnost iščupala pobedu protiv FMP-a (VIDEO)

Košarkaši Partizana pobedili su Cedevitu Olimpiju rezultatom 86:77 u dramatičnom derbiju koji je obeležio 4. kolo ABA lige. Crno-beli su tako nastavili da izlaze iz krize i ostvarili treći uzastopni trijumf u svim takmičenjima, ovoga puta protiv jednog od klubova koji nije znao za poraz na startu regionalne lige.

Tim Vlada Šćepanovića sada imaju skor od po dve pobede i poraza, pa zauzimaju šestu poziciju, dok je Cedevita Olimpija treća posle prvog poraza u regionalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << takmičenju.

Od prvog minuta moglo se naslutiti da nas u hali "Ranko Žeravica" čeka dramatična utakmica u kojoj je bilo neizvesno tokom čitave utakmice.

Ekipe su se smenjivale u vođstvu, niti jedna nije imala veću prednost od šest poena i u takvoj situaciji se na kraju bolje snašao domaći tim.

Cedevita Olimpija je bolje otvorila utakmicu, potom se Partizan vratio zahvaljujući kapitenu Novici Veličkoviću, da bi gosti još jednom preuzeli vođstvo u trećoj četvrtini.

Kodi Miler-Mekintajer je režirao još jedan preokret u korist crno-belih, ali su se Šćepanovići izabranici malo umorili po ulasku u poslednji kvartal i dozvolili da još jednom ispuste rezultatski višak.

Nastavilo se sa igrom u talasima, sredinom poslednje četvrtine Markus Pejdž je pogodio dve trojke i pokrenuo poslednji i pobedonosni nalet Partizana. Trijumf su potvrdili Rašon Tomas, Nemanja Dangubić i njegov imenjak Gordić koji su serijom 16:0 overili drugi trijumf u ABA ligi.



youtube.com/ABA liga j.t.d.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je spomenuti Miler-Mekintajer sa 17 poena, Tomas je dodao 13 i uhvatio osam skokova, Gordić je meč završio sa 11 poena i sedam asistencija, a Dangubić je imao poen manje od plejmejkera.

S druge strane, dominirao je Jaka Blažič koji je postigao 24 poena, dok je njegov sunarodnik Edo Murić bivšem klubu ubacio 13.

FMP bio blizu iznenađenja, Budućnost ipak iščupala pobedu

Košarkaši podgoričke Budućnosti pobedili su FMP sa 77:76, u utakmici 4. kola ABA lige. Budućnost je zadržala maksimalni učinak na startu nove sezone u regionalnom takmičenju, iako je klub iz Železnika pružio dobar otpor.

FMP je odigrao odličnu prvu četvrtinu i sveo domaćina na samo 12 poena, ali su Podgoričani odgovorili u drugoj deonici i dobili je sa čak 30:16.

Tada su preuzeli kontrolu nad utakmicom i do kraja sačuvali prednost, uprkos naletima ekipe koju vodi Vladimir Jovanovića. Gosti su čak i stigli do minimalnog vođstva dva minuta pre kraja, ali nisu uspeli da ga zadrže.



youtube.com/ABA liga j.t.d.

U pobedničkom timu dominirao je kvartet Ivanović-Kobs-Edžim-Apić, koji je postigao 66 od 77 poena čitave ekipe.

Najefikasniji je bio Kobs sa 24, pet manje dodao je Ivanović (pet asistencija), Edžim se zaustavio na 12 i šest uhvaćenih lopti, a Apić na 11.

Kod FMP-a, istakao se Nenadić sa 20 poena, Lazarević je bio blizu dabl-dabla (12 poena i osam skokova), dok je Filip Čović takođe postigao 12 i podelio osam asistencija.

U redovima Budućnosti na klupi je bio nekadašnji kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović, ali nije ulazio u igru.

ABA liga – 4. kolo:

Mega Sokerbet –Crvena zvezda 73:76

Budućnost– FMP77:76

Partizan– Cedevita Olimpija86:77

Split –Igokea 78:79

Ponedeljak:

18.00 Koper Primorska – Zadar

21.00 Krka – Cibona

Kasnije:

Borac Čačak – Mornar

Tabela:

1.Crvena zvezda 4-0

2.Budućnost 4-0

3.Cedevita Olimpija 3-1

4.Mega Sokerbet 3-1

5.Igokea 3-1

6.Partizan 2-2

7.Mornar 1-2

8.FMP 1-3

9.Split 1-3

10.Krka 1-2

11.Borac Čačak 1-2

12.Zadar 0-3

13.Koper Primorska 0-3

14.Cibona 0-3
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.