Partizan u finalu posle ubedljivog trijumfa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2012, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan u finalu posle ubedljivog trijumfa

NIŠ -

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale završnog turnira Kupa Radivoja Koraća u Nišu, pošto su večeras u polufinalu savladali Radnički iz Kragujevca sa 96:75 (19:25, 23:18, 25:11, 29:21).

Protivnik izabranicima Vlade Jovanovića u sutrašnjem finalu biće bolji iz duela Crvena zvezda Beograd - Hemofarm.

Džejms "prelomio" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << utakmicu

Radnički je u prvom poluvremenu još jednom pokazao da "ne leži" Partizanu, ali je u nastavku branilac trofeja, predvođen sjajnim Dominikom Džejmsom "prelomio" utakmicu.

Džejms je u trećoj četvrtini bio glavni pokretač serije od 11:0, kojom su crno-beli došli do dvocifrene prednosti i doneli radost velikom broju navijača u hali Čair

Pitanje pobednika definitivno je rešeno početkom poslednje deonice, kada je Radnički zaradio dve tehničke, a trener Miroslav Nikolić isključen je zbog psovanja i svađe sa sudijama. Crno-beli su tada došli do vođstva od 74:58, a u završnici se razigrao i centar Partizana Raško Katić.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Dominik Džejms sa 17 poena, Danilo Anđušić i Raško Katić dodali su na to još 16 poena, dok je Stefan Sinovec postigao 14 poena za Radnički.

Jovanović: Visok ritam i velika želja doneli pobedu

Trener košarkaša Partizana Vlada Jovanović rekao je večeras da je njegova ekipa u odličnom ritmu odigrala polufinale, ali da nema mesta samozadovoljstvu zbog ubedljive pobede.

"Odigrali smo meč u visokom ritmu. Za kup takmičenje je važna forma ekipe, ali je najbitnija želja za pobedom. Ovih 20 poena razlike mogu da budu mač sa dve oštrice, ali sada u ekipi ne sme da bude mesta samozadovoljstvu", rekao je Jovanović na konferenciji za novinare u Nišu.

Najbolji pojedinci u taboru crno-belih večeras su bili plejmejker Dominik DŽejms i centar Raško Katić.

"U našem klubu se radi tako da svako od igrača može da iskoči, a danas je to bio Katić. Što se tiče DŽejmsa, njega je ekipa dobro prihvatila i večerašnja partija je upravo posledica toga", zaključio je trener branioca trofeja u nacionalnom kupu.

Trener Kragujevčana Miroslav Nikolić ocenio je da su ga sudije zasluženo isključile na početku četvrte deonice.

"U pojedinim trenucima smo izgubili živce i pravili smo dosta grešaka. Čini mi se da dva faula koja su svirana na Dejvidu Sajmonu nisu postojala, zbog čega sam se ja iznervirao i na kraju su me sudije zasluženo izbacile", kazao je Nikolić.

Na konferenciji je trebalo da se pojavi i centar Sajmon, ali na kraju nije došao kako bi, prema Nikolićevim račima, bila izbegnuta priča o sudijama.

"Partizan nas je potpuno nadmašio u skoku. Da je Dejvid Sajmon imao više prostora, mogla je da bude neizvesna završnica jer niko nema rešenja za najboljeg igrača Jadranske lige", zaključio je Nikolić.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Kragujevac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.