Partizan u drugoj rundi

Izvor: Sportski Žurnal, 17.Okt.2010, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan u drugoj rundi

Azerneft – Partizan 3:0 (25:21, 27:25, 25:22), zlatni set 10:15
Olimpijski centar „Sardači“ u Bakuu. Gledalaca: 600. Sudije: Serdar Nisančioglu (Turska) i Zdenko Fatrdla (Slovačka). Trajanje meča: 98 minuta.
AZERNEFT: Alahverdijev, Bajramov, Hasanli, Jalalov, Lobutov, Motorin, Obodnjikov, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Petrov, Samadov, Sulejmanov, Tagijev, Vure.
PARTIZAN: Bulatović, Atanasijević, Mijailović, S. Žarković, Pešut, Turanjanin, Ilić (libero), Popović, Samardžić. Trener: M. Žarković.
Partizan je poražen u revanš meču prvog kola protiv Azernefta u Bakuu, ali je posle zlatnog seta izborio plasman u narednu rundu. Crno-belima će rival u narednom kolu biti ruski Fakel iz Novog Urengoja, a prvi meč je zakazan za 17. novembar.
Vrlo loše je meč počeo po crno-bele, a Azerbejdžanci su bili daleko bolji rival nego što je to bio slučaj dan ranije. Azerneft je dobro proučio igru izabranika Milana Žarkovića, koji su i pored toga imali šanse da sve reše pre zlatnog seta. To se posebno odnosi na drugi period, kad je Partizan propustio i set loptu pri rezultatu 24:23, a do kraja je Azerneft načinio preokret – 27:25. Vodili su crno-beli i u završnici trećeg perioda (20:19), ali nisu izdržali do kraja.
Ipak, kad je bilo najpotrebnije, mlada ekipa Partizana je imala dovoljno koncentracije. U zlatnom setu su crno-beli brzo napravili osetnu razliku, koju su samo sačuvali do kraja za prolaz u narednu rundu – 15:10.
Predsednik Partizana Nenad Golijanin bio je prezadovoljan krajnjim ishodom, ali je pohvalio i domaćina:
Za razliku od prvog meča domaći su igrali izvanredno u svim odbojkaškim elementima. I pored naše velike želje nismo uspeli da im pariramo. Imali smo problema sa realizacijom kontri, a nedostajalo nam je i malo sportske sreće, posebno u završnici setova. U zlatnom setu počeli smo sa jako velikom razlikom i uspeli smo da to sačuvamo za prolaz u drugo kolo. Ponovo nas čeka dug put, ovoga puta u Novi Urengoj na megdan ruskom Fakelu – rekao je Nenad Golijanin, predsednik Partizana.
A. Petrović
Zvezda na Lube, crno-beli protiv Fakela
Iako se radi tek o drugom kolu trećeg po rangu evropskog klupskog takmičenja, srpski predstavnici će imati izuzetno jake rivale. Crvena zvezda je bila slobodna u prvom kolu, a od ranije je poznato da će im rival biti Lube Maćerata srpskih reprezentativaca Marka Podraščanina i Dragana Stankovića.
Partizan će igrati protiv Fakela iz Novog Urengoja, koji u svojim redovima ima i dvojicu ruskih reprezentativaca sa nedavno završenog Mondijala u Italiji, Antona Astašenkova i Evgenija Sivoželeza, ali i Amerikanca Kevina Hansena.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.