Partizan u avionu počeo 2019: Ritas ili Fener, isto je!

Izvor: Mondo, 01.Jan.2019, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan u avionu počeo 2019: Ritas ili Fener, isto je!

Jutro posle Nove godine, crno-beli su poleteli ka Litvaniji. "Sprintom smo se 'uvalili' u Top 16... Sad je svaki meč nova šansa".

Nema odmora za košarkaše Partizana tokom praznika, jer su se za to izborili.

Jurišom u foto-finišu trke za plasman u Top 16, ekipa Andree Trinkijerija ušla je u drugu fazu Evrokupa i počeće je u sredu, 2. januara.

S obzirom na to da će crno-beli >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << prvi meč predstojeće runde odigrati u Litvaniji, na put su krenuli 1. januara u ranim jutarnjim satima. Doček Nove godine za Trinkijerijeve igrače zato je morao da traje kratko, jer je fokus uveliko bio na gostovanju starom rivalu.

"Mi smo napravili sprint na kraju prve faze Evrokupa da se uvalimo, baš da se uvalimo u Top 16. Sada, Ritas, Fenerbahče, Real Madrid... Sve je to isto", rekao je Italijan u izjavi za klupski sajt, na kojem je dan ranije potvrđen dolazak novog igrača u "unutrašnjoj" liniji, Nikole Jankovića.

Na parket Ritasa crno-beli će prvi put istrčati u utorak, a utakmica je zakazana za sredu u 18 časova.

"Svaki meč je šansa da budemo bolji i da probamo nešto da napravimo. Nismo favoriti, ništa, mi smo ušli baš na kraju, ali moramo da igramo. Još ne znam fizionomiju grupe, dobra je. Ritas je kao četvrti ušao, ali ima fantastičan kvalitet, sad je potpisao evroligaškog centra (Artjoma Parahovskog, bivšeg igrača Makabija)... Videćemo. Očekujem dobru utakmicu, jako tešku, ali uživamo u tome", dodao je Trinkijeri.

Partizanov centar Đorđe Gagić naglasio je značaj subotnjeg trijumfa na gostovanju Olimpiji, kao važan stimulans pred sve što dolazi.

"Sada bi bilo dobro da novu godinu počnemo još jednom pobedom. Jednostavno, spremali smo se za tu utakmicu. Nema opuštanja, nema novogodišnje euforije, fokusirani smo na utakmicu. Neće nam biti lako, dobra su ekipa i ozbiljan klub. Igrali su dugo Evroligu, ali smo se za takvog protivnika i pripremali", rekao je jedan od iskusnijih igrača Trinkijerijeve ekipe.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.