Partizan u Turskoj

Izvor: Politika, 25.Nov.2014, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan u Turskoj

Košarkaški Evrokup: Banvit – Partizan od 18 č

Turski Banvit, koji će danas u sedmom kolu Evrokupa dočekati Partizanove košarkaše, pre tri dana je sa puno pažnje ugostio svog nekadašnjeg kapitena Miroslava Radoševića, koji je tri sezone nosio i dres „crno-belih”. Na utakmici nacionalnog šampionata sa poslednjeplasiranim Eskišehirom, navijači su ga pozdravili ovacijama i istakli transparente kojima su 41-godišnjem Užičaninu koji je u Bandirmi igrao od >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << 2004. do 2007. poručili „Dobrodošao kući, nedostajao si nam”. Našem bivšem reprezentativcu domaćini su bili predsednik i generalni menadžer kluba koji i sada ima jednog Srbina, trenera Zorana Lukića.

Ceo događaj odigrao se dva dana posle posle ubistva Zvezdinog navijača u Istanbulu gde su „crveno-beli” igrali sa Galatasarajem, pa dolazi i kao poruka da će današnji meč (18 č, TV Arena sport 1) proteći u sportskoj atmosferi.

– Banvit radi atipično za tursku košarku, praveći tim godinama. Lukić je i izabran kao trener koji može da nastavi takav način rada. U Beogradu je imao dobro suđenje, što govori i da tamo znaju da ispune sve što je potrebno za rezultat. Nadam se da ćemo odigrati dobro, trebalo bi da nas rastereti to što je protivnik favorit – rekao je trener srpskog šampiona Duško Vujošević.

Partizan je u aktuelnom sastavu ubedljivo izgubio u „Pioniru”, ali je u taj meč ušao sa četiri uzastopna poraza u dva takmičenja. Sada je atmofera bolja pre svega zbog tri „vezane” pobede u Jadranskoj ligi.

– Iako još ima slabih tačaka, podižemo formu – tvrdi Vujošević, čija ekipa bi i u slučaju nepovoljnog ishoda sedmog kola E grupe, imala određene šanse za plasman u drugi krug.

Umesto najavljivanih pojačanja, iz Partizana je stigla vest o odlasku jednog mladog igrača. Posle malo više od godine, ugovor će biti sporazumno raskinut sa centrom Đokom Šalićem (19, visina 210 cm) koji je na 15 mečeva ove sezone, od kojih je ušao na 12, ukupno u igri proveo 45 minuta.

G.K.

objavljeno: 26.11.2014

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.