Partizan u Čačku do prve pobede u gostima

Izvor: B92, 22.Avg.2015, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan u Čačku do prve pobede u gostima

Fudbaleri Partizana pobedili su Borac u Čačku sa 3:1 u okviru sedmog kola Superlige Srbije i tako došli do prve pobede na gostovanjima od početka sezone.

Šampionu Srbije je to četvrta pobeda ove sezone, a do nje je došao golovima Nikole Trujića u 37, Gregora Balažica u 48 i Saše Lukića u 68. minutu, dok je jedini gol za Čačane postigao Filip Knežević u 70. minutu.

Postave

Borac: Bajić, Jablan, Miletić, Živković, Tanasin, Jovančić, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mićić, Vukmirović (Đerić od 59'), Jevtović (Krstić od 72'), Knežević, Vujaklija (Milojević od 35').

Partizan: Živković, Dornelas (Ćirković od 45'), Balažic, Petrović, Bandalovski, Jevtović, Babović, Lukić (Kosović od 82'), Ilić (Golubović od 77'), Trujić, Šaponjić.

Uskoro opširnije...

Partizan je u Čačak stigao znatno oslabljen, pošto Milinković nije mogao da računa na najbolje igrače od početka sezone Andriju Živkovića i Abubakara Umarua.

Utakmica je počela po dnevnom svetlu, ali je odmah bilo jasno da će biti problema kada padne mrak, pošto nisu radile sve sijalice na reflektorima stadiona u Čačku.

Borac je od početka utakmice krenuo ofanzivno i već u prvom minutu je imao šansu, kada je Bandalovski umalo postigao autogol, ali je lopta otišla pored gola. Posle kornera Čačana nije bilo veće opasnosti po Živkovićev gol, usledilo je nekoliko praznih minuta, pre odlične šanse Jovančića da dovede Borac u vođstvo u sedmom minutu, ali je šutirao tik pored gola. Samo dva minuta kasnije, Knežević je pobegao odbrani Partizana i izašao sam pred Živkovića, ali je šutirao pravo u njega i propustio bez sumnje najbolju šansu u prvih deset minuta utakmice.

Živković se požalio na povredu posle te intervencije, lekari su mu pomogli zbog bolova u leđima, ali je on ostao na golu i utakmica je brzo nastavljena. Partizan je pokušavao da kombinuje, ali nikako nije uspevao da dođe do prilike jer su igrači Borca odlično reagovali. Šaponjić je u 15. minutu uspeo da nadmudri odbrambene igrače Čačana i probije se u njihov šesnaesterac, ali niko nije ispratio njegove napore.

Fudbaleri oba tima su imali velike probleme sa osvetljenjem na stadionu, pošto su šesnaesterci većim delom bili lošije osvetljeni, kao i ćoškovi, za razliku od sredine terena. Partizan je imao odličnu šansu u 29. minutu, kada je Ilić pokušao da proigra saigrače, međutim, jedan od njih je napravio faul nad igračem Borca.

Odmah pošto je prošlo pola sata igre, Vujaklija se požalio na povredu, zbog koje je Lalatović bio primoran da ga izvede iz igre, a zamenio ga je Milojević. Babović je minut ranije glavom poslao visoku loptu prema golu Borca, ali je ona završila iza gola. Partizanu je nedostajala koncentracija u napadu, dok su 'crno-beli' dobro reagovali u odbrani i osujetili napade Borca.

Sve se promenilo u 38. minutu, kada je Partizan iz prve šanse na utakmici poveo golom Trujića. Igrači Borca su prethodno uspeli da izbace loptu iz kaznenog prostora, gde ju je Trujić pokupio i lobom poslao loptu pravo u gol Čačana za 1:0. 'Crno-beli' su imali sjajnu priliku da samo nekoliko minuta kasnije udvostruče prednost, Ilić je proigrao Petrovića, on je šutirao iskosa, ali je jedan igrač Borca skrenuo loptu pored gola, a posle kornera Bajić je bio na pravom mestu.

Borac se nije predavao posle primljenog gola, a Živković je bio taj koji je spasao Partizan i u 44. minutu je čak 'skinuo' loptu pred gol linijom posle pokušaja Jevtovića da ga savlada. To je ujedno bila poslednja prilika u prvom poluvremenu.

Na poluvremenu, Milinković je iz igre izveo Dornelasa, a uveo Ćirkovića. 'Crno-beli' su posle odmora zaigrali znatno bolje, a rezultat se video jer su u 50. minutu vodili sa 2:0 zahvaljujući Balažicu. On je sjajno reagovao posle kornera i glavom je poslao loptu u mrežu, a Trujić mu je 'namestio' pogodak. Borac je imao šansu da odmah odgovori preko Jevtovića, ali je on šutirao pored stative.

Partizan je nastavio sa napadima, priliku je ubrzo imao Ilić, a potom i Šaponjić, koji je šutirao sa ivice kaznenog prostora po sredini gola, ali je Bajić sjajno odbranio. Borac je u narednim minutima imao nekoliko prilika, ali su 'crno-beli' kaznili sve njihove promašaje, a ubrzo je Lukić povisio na 3:0. Babović je dodao Trujiću, a on Lukiću, koji je šutirao po sredini gola, golman Borca je zakačio loptu, ali je ona završila u mreži.

Odgovor Čačana usledio je već u narednom napadu, strelac je bio Knežević, inače bivši igrač Partizana, koji je uspeo da izleti ispred odbrambenih igrača šampiona Srbije i nadmudri Živkovića. Nedugo zatim, Lukić se požalio na povredu trbušnih mišića, ali je ostao u igri, ali je izašao Ilić, a u igru ušao Golubović. Nekoliko trenutaka kasnije, Lukić je poručio timu da ne može da nastavi i njega je zamenio Kosović, kojem je to bio debi u dresu Partizana. Do kraja utakmice nije bilo pravih šansi ni na jednoj strani, pa je Partizan upisao prvi trijumf na gostovanjima ove sezone.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.