Partizan traži sud u Lozani, a šta Vojinović misli o tome, ima li rešenja?

Izvor: Sportske.net, 14.Sep.2020, 20:05

Partizan traži sud u Lozani, a šta Vojinović misli o tome, ima li rešenja?

Da li je ovo prihvatljivo za crno-bele?

ABA liga je i dalje u svojevrsnoj ''pat poziciji'', između ostalog i zbog neprihvatanja Partizanovog zahteva da nadležan sud za buduće sporove u ligi bude međunarodni sud za sportsku arbitražu u Lozani.

Nisu crno-beli naišli na razumevanje ostalih klubova u ligi, ali od svog zahteva ne odustaju, pa i dalje traje neizvesnost kada će uopšte početi nova sezona ABA lige, kako zbog pomenutog problema, tako i zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << epidemiološke situacije.

Na ovu temu se sada oglasio Milija Vojinović, sportski direktor ABA lige koji je govorio za agenciju ''Tanjug''. On je otkrio kako je lično reagovao na Partizanov zahtev.

''Što se tiče mog predloga, on je bio u formi pitanja pravniku ABA lige, u skladu sa mojom pozicijom i isključivo kao plod želje da se nađe rešenje i da se okrenemo takmičenju koje će samo po sebi biti opterećeno velikim problemima zbog pandemije virusa Covid-19. Ne želim da ulazim u detalje predloga i stavove klubova, ali suština mog izlaganja je bila da se naprave svih neophodni i na Skupštini dogovoreni koraci.







Pod jedan, to je rešavanje vlasničke strukture, zatim da se izvrši transformacija društva iz j.t.d. u d.o.o. što donosi velike pogodnosti u organizaciji i samom funkcionisanju ABA lige, a da se posle toga unutar sređenog i pravno regulisanog društva, rešavaju sva ostala sporna pitanja i donose odluke. Drugim rečima, da svi zajedno radimo na daljem jačanju ABA lige.







Da li to podrazumeva uvođenje Arbitraže u Lozani (CAS) ili nešto drugo, to će biti isključivo u rukama klubova, ali u pravno uređenom društvu, što svi žele", objašnjava Vojinović.

-

Ipak, bez obzira na sve, on je optimista da će ABA liga nastaviti da funkcioniše i da će uskoro biti zakazana Skupština.

''Legitimitet menadžmenta je samo jedna od stvari koje treba da se reše sprovodenjem koraka o kojima sam govorio. Takođe, po svemu rečenom, jasno je da Skupština predstavlja jedino mesto gde se donose odluke. Njeno zakazivanje je u rukama klubova i uveren sam da ćemo uskoro imati datum održavanja, kao i da ćemo na Skupštini izaći iz trenutne blokade, po svim pitanjima. ABA liga je ogroman interes svih klubova i košarke uopšte. Siguran sam da će ovaj interes na kraju preovladati", zaključio je Vojinović.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.