Izvor: MozzartSport.com, 29.Jul.2020, 19:01

Partizan steže obruč oko Docića, ali problem je Ožegović

Početkom naredne sedmice bi, ipak, crno-beli trebalo da dobiju pojačanje iz Čukaričkog

Došao je Frank Maki Banjak sa zadatkom da odmeni Strahinju Pavlovića, potpisan je ugovor sa Dušanom Lalatovićem, ali mladi štoper neće, bar u početku, ozbiljno konkurisati za prvi tim, a treći novajlija Partizana u letnjem prelaznom roku trebalo bi da bude Marko Docić. Vreme do angažmana kapitena Čukaričkog meri se danima, a prema nekim informacijama >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << postoji mogućnost da početkom naredne sedmice iskusni fudbaler sredine terena bude promovisan u Humskoj 1.

Docić je označen jednim od prioriteta trenera Sava Miloševića. Hteo ga je još prošlog leta, stidljivo se pominjalo da bi mogao da ga dovede zimus, oba puta posao je izvisio pod obrazloženjem da je u timu Aleksandar Šćekić i da njegov transfer u inostranstvu nije realizovan, međutim, u osvit nove sezone crno-beli su rešeni da dovedu Docića nevezeno za status reprezentativca Crne Gore.

Kako se može čuti, šanse za potpis su ovoga puta velike, uz napomenu da kontakti još nisu zvanični, ali se u neformalnim razgovorima oseća spremnost sve tri strane da do dogovora dođe.

Ključ drži Dragan Obradović, presednik Čukaričkog, s kojim bi čelnici Parnog valjka trek trebalo da razgovaraju. Navodno, gazda kluba sa Banovog brda ceni svog kapitena 500.000 evra i rešen je da ga za taj novac pusti u drugu sredinu, iako je sa bivšim prvotimcem Javora izgradio poseban odnos tokom minule četiri sezone i doživljava ga kao jednog od lidera tima. Što kapitenska traka oko ruke 27-godišnjeg fudbalera potvrđuje.

U Partizanu nisu spremni da odmah plate 500.000 evra – mada je to novac koji su dali Olimpiji za potpis Banjaka – hteli bio malo da spuste cenu, eventualno u posao uključe procente oko dalje prodaje. U tom međuprostoru postoji široko polje delovanja, jer bi i sam Obradović navodno pristao na pomenutu opciju (pominje se da spremnost da spusti zahteve na 400.000), uveren da će se Marko posle Banovog dokazati i na Topčiderskom brdu i ostvariti unosan transfer van granica Srbije, čime bi se ne samo popunila razlika između ponude Partizana i potržanje Čukaričkog, već bi ostalo i nešto sredstava preko.

Između Partizana i Docića ne bi trebalo da bude ništa sporo, ali između crno-belih i belo-crnih se vuku repovi iz prošlosti, zbog kojih zvanični pregovori još nisu počeli. Kad je pre tri leta Ognjen Ožegović prešao u Humsku obavezao se Partizan da će platiti 300.000 evra na ime obeštećenja. A dosad je navodno prosledio samo nekoliko rata, čime je pogoršao pregovaračku poziciju oko Docića. Očekuje se, ipak, da i Partizan i Obradović pokažu znake dobre volje: crno-beli tako što bi regulisali dug, gazda Čuke time što bi upalio zeleno svetlo za odlazak kapitena.

A što se novca tiče, eventualnih 400.000 ili 500.000 evra za Docića bi se manje-više uklopilo u izdatke Partizana prethodnih godina za kupovinu superligaških igrača: Đorđa Ivanovića (400.000) i Nemanju Nikolića (350.000). Samo što su ovoga puta u čelnci i članovi stručnog štaba uvereni da će kapiten Čukaričkog praviti razliku na terenu.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.