Partizan sprema žalbu zbog KLS

Izvor: B92, 04.Jul.2023, 11:41

Partizan sprema žalbu zbog KLS

KK Partizan već je preduzeo korake, pošto nije dobio dozvolu Košarkaške lige Srbije (KLS) za sledeću sezonu 2023/24.

U klubu ističu da su već preduzeli prve korake po ovom pitanju i da će uputiti žalbu nadležnoj komisiji, odnosno Upravnom odboru Košarkaškog saveza Srbije, prenosi Telegraf.

Kako je ranije javio Sportski žurnal, komisija za izdavanje dozvola KLS za sezonu 2023/24 nije usvojila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zahteve Partizana, užičke Slobode iz Užica, Sloge iz Kraljeva, Novog Pazara i Radničkog iz Kragujevca.

Crno-beli nisu dobili dozvolu zbog toga što nisu učestvovali u Superligi u sezoni iza nas, a nisu dostavili ni dokaze da su izmirili dugovanja prema KSS i RKS.

Telegraf piše da crno-beli planiraju da izmiri dugovanja koja ima prema, posle čega su uvereni da će dobiti licencu za takmičenje za narednu sezonu i da po tom pitanju neće biti nikakvih problema.

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović se tim povodom oglasio

"Rok za izmirivanje obaveza KK Partizan prema KLS je prema dokumentu koji su nam poslali bio 11.07. i mi smo taj dug blagovremeno izmirili. Odakle ova odluka sada u javnosti, ne bih da nagađam, kao što ne bih da licitiram da li neko ima lošu nameru prema Partizanu. Mi smo i prošle sezone hteli da igramo KLS, ali je ona odbila da nam da dodatni rok za registraciju u trenutku dok smo bili na putu i igrali četvrtfinale Evrolige, gde smo predstavljali našu zemlju u najlepšem svetlu. Svakako, već su preduzeti koraci i žalba će biti upućena nadležnoj komisiji", rekao je Mijailović u intervjuu za Republiku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka,   Kragujevac

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.