Izvor: MozzartSport.com, 02.Avg.2021, 09:10

Partizan spokojno čeka žreb: Poželjni su Savo i Bambi, može i Filip Stojković, Turci za izbegavanje

U bubnju od 14 časova još Vojvodina i Čukarički

Košarkaškom terminologijom, momentum je na strani Partizana. Pobeđuje lako, ne prima golove, deluje ubedljivo i sigurnim startom sezone doveo je navijače u stanje bezbrižnog čekanja ishoda žreba za plej-of vredan plasmana u grupnu fazu Lige konferencija (14 časova).

Dobio je vih pet mečeva na početku sezone. Naredni protivnik će biti, makar na papiru, najteži. A pre putovanja u Soči saznanaće ko bi mu bio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << poslednji rival u eliminacionim borbama pod uslovom da izbaci petoplasirani tim prethodnog prvenstva Rusije. Par Partizan – Soči (5. i 12. avgust) smešten je u povlašćenu stranu žreba čiji je početak zakazan za 14 časova u Nionu, a formiranjem podrupa, lista potencijalnih rivala svedena je na deset imena. U pitanju su pobednici pet mečeva trećeg kvalifikacionog kola:

Rapid Beč (Austrija) – Anortozis Famagusta (Kipar)

Tobol (Kazahstan) – Žilina (Slovačka)

Santa Klara (Portugal) – Olimpija Ljubljana (Slovenija)

Dinamo Batumi (Gruzija) – Sivas (Turska)

Trabzon (Turska) – Molde (Norveška)

Opšti je utisak da bi se u Humskoj najmanje obradovali ako bi ih kuglice spojile sa predstavnicima turske Superlige, jer su i Trabzon i Sivas ne tako davno bili čak i konkurenti za titulu. Mada, prvenstvo Turske počinje tek tri dana pre prvih utakmica plej-of faze, pa možda početna prednost, ako je uopšte ima, nije baš tolika u korist timova sa prostora nekadašnje Otomanske imperije.

U svim ostalim slučajevima crno-beli bi bili favoriti. Primera radi, možda bi im najviše odgovarao bolji iz duela portugalske Santa Klare i ljubljanske Olimpije, koji bi doveo trenera Sava Miloševića nazad na Topčidersko brdo. Ili, recimo, pobednika dvomeča kazahstanskog Tobola i Žiline, jer se čini da bi ovako razigran Partizan lakše izašao na kraj sa sastavom Zorana Bambija Tošića, Dušana Jovančića i Alekse Amanovića (iako je izbacio splitski Hajduk) ili starim znancem iz Slovačke nego, primera radi, Rapidom. Iako bi, na osnovu rejtinga, imao vrlo dobre šanse protiv tima čiji je desni bek nekadašnji kapiten Crvene zvezde, Filip Stojković. Svakako bi bio u istoj ravni, ako ne i u prednosti u odnosu na Bečlije.

Osim Parnog valjka, u bubnju za završno kolo kvalifikacija za Ligu konferencija će se naći i kuglice sa imenima Vojvodine i Čukaričkog. S tom razlikom što su preostala dva srpska predstavnika smeštena među nepovolašćene timove i dobiće daleko poznatije i teže protivnike, pod uslovom da u trećem kolu eliminišu LASK i Hamarbi.

Potencijalni rivali Novosađana, ako budu uspešniji od Austrijanaca, su bolji iz okršaja:

Galatasaraj (Turska) – Sent Džonston (Škotska)

Kolos (Ukrajina) – Šahtjor Karagandi (Kazahstan)

Rozenborg (Norveška) – Domžale (Slovenija)

Vitese (Holandija) – Dandok (Republika Irska).

A kad je reč o Brđanima, njijova lista mogućih protivnika, budu li bolji od Šveđana, izgleda ovako:

Ujpešt (Mađarska) – Bazel (Švajcarska)

AEL Limasol (Kipar) – Karabag (Azerbejdžan)

Nju Sejnts (Vels) – Plzen (Češka)

Totenhem (Engleska), kao siguran učesnik ove faze takmičenja.

Prvi mečevi plej-of faze Lige konferencija zakazani su za 19. avgust, revanši su sedam dana kasnije.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Savo Milošević bi mogao u Humsku – teški izazovi za Čukarički i Vojvodinu

Izvor: B92, 02.Avg.2021

Od 14 časova u Nionu održan je žreb za narednu rundu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.